Kompletnu učionicu preuredila s Harry Potter motivima kako bi iznenadila i motivirala svoje učenike

Engineer 11. rujna 2019.

"Škola za život" na engleski način!

I dok naše školstvo izgleda kako izgleda, angažman i motivacija profesora iz Engleske izgledaju nestvarno. Možda je bolja riječ čarobno!

Kako bi motivirala svoje učenike jedna je profesorica odlučila od dosadne učionice napraviti magično mjesto iz Hogwartsa.

Dok je stara učionica nekada imala obične bijele zidove i standardne plastične stolove i stolce, krajnji rezultat ovog makeovera doslovno je izgledao kao da je došao ravno iz glave J.K. Rowling.

Svaki centimetar učionice bio je ukrašen Harry Potter motivima uključujući zid od starih cigli, drveni namještaj, fotelje i mini knjižnicu.

Kako ništa ne bi prepustila slučaju tu je i kovčeg Harry Pottera, Hedvig u kavezu te portreti iz okruglog stubišta.

Na svakom stolu postavljene su stare voštane svijeće, a zavjese su zamijenjene dugim crvenim zavjesama nalik onima iz Hogwarts blagovaonice.

View this post on Instagram

Oh hello, new classroom vibe 😍

A post shared by Staci Lamb | English Teacher (@theengagingstation) on

Ako ovo nije dovoljno da motivira učenike i proglase Stacy učiteljicom godine stvarno ne znamo što jest. Da stvar bude zanimljivija Stacy je cijelu stvar financirala svojim novcem, a kolege učitelji pružali su joj maksimalnu potporu.

No skromna profesorica rekla je da ne traži nikakve nagrade i da joj je dovoljan izraz lica svojih učenika koje gleda svaki dan kada ulaze u učionicu.

Wingardium leviosa!

Mi se sad moramo vratiti u stvarnost i nadati se da će i “Škola za život” barem 1% pružiti motivaciju koju imaju ovi sretni učenici iz engleskog Newcastlea.