Jeste za sladoled? Ovi su od mlijeka od insekata!

Engineer 10. lipnja 2019.

Dobar tek!

Još prije godinu dana čitali smo o “entomlijeku” – posebnom mlijeku od uzgojenih insekata.

Ovo je održiva, prirodna, hranjiva i ukusna namirnica bez laktoze. To je namirnica budućnosti”, napisao je osnivač tvrtke Gourmet Grubb – startup kompanije iz Južnoafričke Republike.

E sada ta ista tvrtka na tržište lansira sladoled s “entomlijekom” koji je zdraviji, bolji i navodno ukusniji od standardnih.

Tko god je to rekao možda nije probao ovosezonski hit sladoled od Lino Lade, ali dobro. Vjerovat ćemo da je ukusan iako se radi od mlijeka insekta koji se zove Crna vojnička muha.

Željezo, cink, kalcij, ne sadrži ugljikohidrate, ispunjen je proteinima, vitaminima, mineralima i ekološki je prihvatljiviji od proizvodnje “običnog” sladoleda.

Ne znam kako vi gledate na sve ove benefite, ali na kraju krajeva dio mozga je pohranio informaciju “Crna vojnička muha” i mi ne možemo protiv toga.

Sladoled će biti u već nam poznatim okusima jagode, vanilije, čokolade, banane, pistacija, punča, cookiesa, kokosa i dr., ali opet tu je i nezaboravna – crna vojnička muha...

Ako su vas privukli ovi sladoledi s, kako je nazivaju, namirnicom budućnosti, bon appetit, mi smo s ovim člankom zaključili sve nade…