Iz riznice kineske medicine – buđenje svjesnosti o vlastitoj snazi i ljepoti!

Viktoria Mikulić 16. siječnja 2018.

Centar koji nam je promijenio način razmišljanja o holističkim terapijama!

Kineska medicina – Nedavno smo posjetili terapeutski centar U vezi s prirodom – Akupunktura Zagreb, smješten u širem centru grada. Već pri samom ulazu, osim očaravajućeg vrta, gdje bi u sekundi mogli zaboraviti na sve probleme, oduševio nas je topao, umirujući interijer koji zrači pozitivnom energijom.

Kineska medicina

To je zapravo ono što je važno, da se čovjek već pri samom početku osjeća opušteno i dobrodošlo te da nema osjećaj ‘ustanove’, ‘ordinacije’ koja bi asocirala na bilo kakvo nezdravo stanje.

Dočekala nas je Suzana Jelovečki, osnivačica centra i dugogodišnja akupunkturistica. Teško je njezino životno i profesionalno iskustvo kao i sva njezina postignuća, objasniti u nekoliko redaka.

Kineska medicina

Žena iza koje je više od 800 sati školovanja u području pretkliničke i kliničke medicine, 1200 sati edukacije iz teorijskog dijela kineske medicine, te 600 sati kliničke prakse pod nadzorom. Uz magisterijski program(MS), Suzana je završila dvogodišnje seminare iz područja fitoterapije, te jednogodišnji seminar iz aromaterapije koji joj pomažu da teorijske postavke kineske medicine primjenjuje i na terapije biljkama i esencijalnim uljima.

Uz vlastitu praksu, Suzana je bila dugogodišnji suradnik u centru za primarnu zdravstvenu skrb (Ithaca Primary Care,NY), akupunkturist za wellness u renomiranom spa centru (Rasa Spa,Ithaca,NY), te je održala brojna predavanja i mini seminare o akupresuri i dijetalnim terapijama u medicinskim i sportsko rekreacijskim centrima. Više godina djelovala je i kao akupunkturist-volonter ( Ithaca Free Clinic, NY), te pisala online kolumnu o životu u skladu s prirodom. Kineska medicina

Kineska medicina

Početak karijere i kako je sve krenulo?

Suzana je završila četverogodišnji magistarski studij(MS) iz područja kineske medicine i akupunkture u SAD-u, grad New York. Ovlašteni-licencirani je akupunkturist u državi New York, diplomant akupunkture na saveznom nivou(SAD). Svi ispiti, ovlaštenja i diplome odgovaraju standardiziranim okvirima tzv. Tradicionalne kineske medicine (TKM).

No pravi poziv da se bavi upravo ovom djelatnošću, osjetila je još prije gotovo dvadesetak godina. Naime, njezina kćer Zoya bolovala je od učestalih upala pluća i kao svaka majka, učinila je sve da joj pomogne. Tada je upoznala jednu od najcjenjenijih njujorških akupunkturistica, prvu koja joj je ponudila ‘efikasnu’ pomoć za njezino dijete, a također joj ponudila posao u njezinom centru kako bi još više otkrila prednosti holističkih terapija.

Suzana je i sama tada često imala glavobolje i neke druge zdravstvene tegobe. Akupunktura joj je tada znatno pomogla, a kineska medicina općenito je pozitivno i poticajno utjecala na njezin osobni razvoj.

U odabiru fakulteta (college) Suzana se odlučila za onaj kojemu je programski direktor bio dr. Jeffrey Yuen, majstor 88. generacije daoističkih iscjelitelja i diplomirani matematičar sa Sveučilista Columbia. Na uvodnom predavanju dr. Yuen je istaknuo kako je vjera u životne snage najvažniji element u terapeutskom djelovanju! Kineska medicina

Kineska medicina

Uz vjeru kao motivaciju, uslijedili su semestri i semestri Yuenove eruditske poduke o povijesti kineske medicine, kompleksnim teorijskim postavkama, tumačenje kineskih medicinskih klasika, podučavanje analize stanja pulsevima, i klinička praksa komplementarnih energetskih kanala. Na kraju studija, uz formalnu diplomu, dr.Yuen je svakom bliskom studentu izradio kaligrafiju kao poticaj i smjernicu za samostalni terapeutski rad.

Kaligrafija krasi centralno mjesto u Suzaninom radnom prostoru, no kako Suzana ističe, najdraža joj je kaligrafija ispisana u srcu gdje joj je Yuenovo učenje o blagosti, nježnosti i predanosti zdušna inspiracija za rad s klijentima.

Nakon dugogodišnjeg iskustva u SAD-u, desetak godina samostalnog rada s klijentima i svih izazova koje je svladala na tom putu, Suzana je odlučila da je vrijeme za novi pothvat. Vratila se u rodnu Hrvatsku te otvorila centar pod nazivom – Akupunktura Zagreb u čijoj bogatoj ponudi možete pronaći terapije akupunkture, akupresure, aromaterapiju, fitoterapiju te stručne savjete na području kineske medicine.

Prije svake terapije ili tretmana, ovdje ćete proći kroz detaljne konzultacije kako bi se ustanovilo vaše trenutno stanje te na temelju toga donese se odluka u kojem smjeru je najbolje krenuti. Kineska medicina

Kineska medicina

‘Oduševljenje prirodom, urođena želja za pomaganjem, intelektualna znatiželja te rad na sebi osnovne su smjernice mog djelovanja’, ispričala nam je Suzana i dodala kako joj je u posljednjih nekoliko godina najveća radost, ali i izazov, raditi s klijentima na buđenju svjesnosti o vlastitim snagama i ljepoti.

Najučinkovitiji alati za buđenje svjesnosti su stare daoističke akupunkturne recepture koje je Suzanin učitelj svjetskog glasa dr. Jeffrey Yuen tijekom godina studija nesebično darovao svojim studentima.

Možemo bez razmišljanja reći da ćete već nakon jednog tretmana osjećati se bolje, bez obzira imate li kakvih tegoba ili ste jednostavno izloženi stresu, umorni i bez životnog elana.

I zapamtite, energija koju osjećate unutar sebe, upravo je ta kojom zračite!

 

Za detaljnije informacije o centru Akupunktura Zagreb, posjetite web stranicu gdje ćete pronaći detaljne informacije.

Akupunktura Zagreb – u vezi s prirodom

Ul. Ferde Livadića 34
10000 Zagreb

PON – SUB
9-21h (isključivo po dogovoru)

MOB: +385 99 472 1880

EMAIL: suzana@akupunkturazagreb.com