Istraživanje: Žene su sretnije i žive duže bez muškaraca

Engineer 29. svibnja 2019.

Subjektivno, ostati ćemo neutralni, ali objektivno, istraživanja su pokazala svoje

Žene se ne bi trebale zamarati s udajom i bit će puno sretnije bez muškaraca u svojem životu – zaključak je istraživanja bihevioralnih ekonomista iz londonskog Instituta za ekonomiju, na čijem je čelu bio profesor Paul Dolan. Također navodi da je brak za jednu stranu dobitak, dok je za drugu gubitak.

Kao rezultat istraživanja zaključili smo da ulaskom u brak jedna strana trpi, dok druga izvlači benefite. Konkretno, muškarci ulaskom u brak napuštaju svoj avanturistički duh i dobivaju osjećaj sigurnosti i zaštite, dok žene moraju savladavati sve prepreke i prilagođavati svoj životni stil muškarcu.” – navodi profesor Dolan.

Također, istraživanje govori i da su žene koje nikada nisu imala djecu uspješnije i sretnije.

Razina sreće i čitav eksperiment provodio se na određenom uzorku žena i to onih u vezi, u braku, solo, razvedenih i udovica.

Ispalo je da su one žene s partnerom sretne samo kada je partner s njima i kada to moraju reći, ali kada su same, one žene u vezi priznaju – “Sretnije smo bile bez muškaraca“.

Iako danas postoje razni stereotipi kada vidimo neudanu 40-godišnjakinju te pomislimo – “Jadnica, a jednog dana će i ona upoznati muškarca svog života

Da, možda će upravo upoznati pogrešnog muškarca, ili muškarca koji će je učiniti manje sretnom nego što je bila.