Gucci resort 2018 kolekcija – Hit or miss?

Marko Stipić 05. lipnja 2017.

Među redove kuća visoke mode koje su održale cruise kolekcije, pridružuje se i Gucci.

Je li Gucci uspio zadovoljiti visoke kriterije koje su postavili Chanel i Dior? — Donekle. Evo i zašto:

Prije svega, jedan plus za originalnost. Svi uzvanici Guccijevog eventa nisu dobili ulaznice, već šilterice s njihovim imenima ušivenih na bočnim stranama kapa.

https://www.instagram.com/p/BUrBjjal1Ss/

Kreativni direktor Alessandro Michele prvotno je reviju zamislio u Atenskom Pantheonu, međutim to nije bilo izvedivo. Revija je održana u Palatine galeriji u Veneciji. Modeli su šetali izložbenim prostorom okruženi renesansnim slikama i skulpturama. Iako šarmantno, neusporedivo je s lokacijama na kojima su održana cruise collection predstavljanja Chanela i Diora.

Ok, pričajmo sada o samoj kolekciji. Unatoč rekordnom usponu Guccija posljednjih sezona, izgleda kako se hype počeo stišavati. Šarenilo je intrigantno, ali koliko dugo? Za većinu prikazanih komada zapitali smo se: “Nismo li to već vidjeli?” Bomber jakne s azijski inspiriranim prišivcima nisu veliki iskorak od onih s prišivcima tigrova, ruža ili ptica iz prijašnjih kolekcija. Cijela kolekcija, izuzet nekoliko lookova izgledala je neambiciozno i viđeno. Stvorena gotovo u zadnji tren.

Ako ste zaljubljenica u Guccijev eklektični bad-taste chic, ova kolekcija će vam se svidjeti.