Germknedle padaju u zaborav! Najukusnije ikad punjene su nutellom i posipane kikirikijem!

Viktoria Mikulić 06. prosinca 2018.

Na Adventu smo pronašli kućicu na kojoj jednostavno morate zastati i isprobati slatke delicije!

U samom srcu Zagreba, a opet pomalo sakrivenom od užurbane gradske vreve, točnije u ulici Frane Petrića pored Cvjetnog trga naišli smo na adventsku kućicu ‘DIM’. Iako sam naziva asocira na grill koji je glavni u ponudi, nas je ipak osvojilo nešto slađe – knedle od krumpirovog tijesta punjene nutellom (ali ono baš punjene) i posipane hrskavim kikirikijem.

Za razliku od germknedla, kompaktne su i neće vam se razliti po čitavom tanjuru(iako vam se to možda sviđa, u germknedla je preljev prevodenast i na kraju jedva sve pokupite).

Ako ste se zasitili standardnih okusa i želite samo tonu čokolade, bez vanilije, šumskog voća i drugih preljeva, sada znate gdje ćete skrenuti dok prolazite Bogovićevom ili Ilicom.

Po odličnoj cijeni od samo 23 kune, u centru grada ovih blagdana možete zasladiti svoja nepca i pritom ne isprazniti novčanik. Pakiranje nije preveliko i sastoji se od tri knedle, no deserti su i predviđeni tome da dolaze nakon prave klope, stoga svakako preporučujemo prije kušati ‘konkretno jelo’, odnosno sočne burgere s kobasicama na kućici pored pod nazivom ‘Porker House’ po cijeni od 44-46 kune.