Fotografija 15-godišnjakinje koja je izazvala burne reakcije

Antonija Andabak 07. srpnja 2017.

Kaia Gerber kćer je supermodela Cindy Crawford, no nedavni selfie nije izazvao pozornost kakvoj se nadala. 15-godišnjakinja je pokrenula lavinu komentara nakon što je objavila fotografiju selfie na Instagramu prekrivenu samo ogrtačem.

Umjesto komentara upućenih mladoj Kai, koja je naočigled vjerna kopija svoje slavne mame, dežurni kritičari su se udružili i okomili na supermodel, 51-godišnju Cindy Crawford.  Što se doista dogodilo? Prije nekoliko dana, Gerber se, kao i svaka druga tinejdžerka u kupaoni, osjećala dovoljno hrabrom napraviti selfie dostojan slobodnije djevojke. Savršen smokey, valovita kosa…selfie je isprva išao u dobrom smjeru.

Ono što je kontroverzno u cijeloj priči je upravo ono što je imala na sebi kad je fotografija ugledala svjetlo dana. Gerber se uslikala u bijelom oversized ogrtaču koji je nehajno padao preko njenih ramena. Mlada djevojka je time dala naslutiti kako ne nosi ništa ispod ogrtača, a eksponiranost njezinog dekoltea u cijeloj priči je vrlo upitna, s obzirom na njene mlade godine.

View this post on Instagram

uniform

A post shared by Kaia (@kaiagerber) on

Iako intimni dijelovi tijela nisu vidljivi na fotografiji, to nije spriječilo većinu roditelja da kritizira način odgoja slavne mame Cindy. Uzevši u obzir godine njene kćeri, većina na Internetu komentirala je s negodovanjem dopuštanje 15-godišnjem djetetu objavu ( i slikanje! ) takvih provokativnih fotografija.

Neki od komentara su sljedeći:

“Volim Kaiu, predivna je djevojka, ali premlada za slikanje takvih fotografija”

“Bilo je pitanje vremena….ali svejedno mi se ne sviđa što vidim. Cindy – uzmi uzde dok nije kasno.”

“Ona ozbiljno ima 15 godina?! Kako njeni roditelji dozvoljavaju da se njihovo dijete eksponira na takav način”

“Njeni roditelji očito ne mare, nedostatak dobrog roditeljstva rezultira pogrešnim glorificiranjem samog sebe. Ona i ne izgleda kao 15-godišnja djevojka,već kao žena. Riječ je o potrebi za pozornošću na pogrešan način!”