FASHION WEEK ZAGREB – CRO A PORTER

Marko Stipić 16. svibnja 2017.

Revije su održane u prostoru Kaptol centra u znatno intimnijoj atmosferi naspram dosadašnjim održavanjima

Održana je prva večer Toyota Fashion Week Zagreb – CRO A PORTER koja slavi 15 godina hrvatske mode i dobrog dizajna. Otvoriti ju je imala čast Ksenija Vrbanić, XD Xenia Design.

Predstavljena kolekcija pruža viziju moderne i snažne žene. Dizajnerica je kombinacijom materijala i printova napravila mali odmak od dosadašnjeg rada. Čipkasti hoodie viđen na nekoliko lookova jasan je znak kako brend ulazi u nove vode kako bi privukao pažnju i mlađih publika.

Iz kolekcije se izdvaja look s kojime je revija započela. Riječ je o crvenom teksturalnom kaputu s kapuljačom i zelenim pufastim rukavima.

https://www.instagram.com/p/BUIXedjFj_7/

Mandali Mandrilla predstavila je svoju razigranu kolekciju u kojoj se dizajnerica poigrala čipkama i embroided tkaninama. Od uobičajenih jednostavnih komada vidljiv je prijelaz u ekstravagantnije komade inspirirane Indijom; svjedočili smo modnom prosvjetljenju.

Styling finalnog look-a dokaz je upravo toga. Svjetlo plava suknja s bijelim detaljima, oversized korzet top floralnog printa i paunova pera koja su na glavi modela pridržavala zeleni mesh materijal.

https://www.instagram.com/p/BUIXlmAFfxf/

Finalni show večeri bila je revija brenda Cadieux. Granny chic riječi su kojima se najbolje opisuje. Volimo modnu filozofiju brenda – zabavan pristup work attire robi. Komadi su apsolutno nosivi na day-to-day bazi.

Najupečatljivija je baršunasta crna haljina uparena s dugim cvjetnim kaputom do gležnja.

https://www.instagram.com/p/BUIXvfPFSJz/