Dvostruki pobjednik Zagreb Burger Festivala osvaja ponudom na Adventu!

Viktoria Mikulić 05. prosinca 2018.

Čvarker - pikantan burger o kojem se naveliko priča na ovogodišnjem Adventu i naš je favorit!

Istranin Ivan Zidar, poznatiji kao hrvatski ‘kralj burgera’ čiji brand ‘Mason’ već dvije godine zaredom nosi titulu najboljeg u Zagrebu, za ovogodišnji Advent u Zagrebu osmislio je još jedan novi koncept street fooda s kojim Zagrepčani još nisu upoznati.

Uz pretpostavku da su ljudi zasićeni standardnom ponudom adventskih kobasica, na temelju znanja i iskustva stečenim u prestižnim francuskim školama, ambiciozan chef odlučio je ponuditi nešto potpuno novo na našim prostorima. Osmislio je jedinstven koncept za adventsku kućicu pod nazivom ‘Porker House’ koja se smjestila u samom srcu Petrićeve ulice, još nazvanom i ‘Craft Street’ u blizini Cvjetnog trga.

Unutar pomno birane ponude Porker Housea mogu se pronaći 4 burgera s hrskavim krumpirovim pecivom i mesarskim kobasicama zanimljivih naziva: Bacon, Čvarker, Juicy i Fresh. Mi bismo posebno izdvojili Čvarker čiji će sastojci osvojiti i ona najzahtjevnija nepca. Pikantna kobasica u kombinaciji s kiselom pečenom paprikom, ljutenicom, čvarcima i crvenim lukom izaziva nevjerojatnu rapsodiju okusa.

Vlasnik kućice posebno je ponosan i na burger Bacon koji je također jedan od glavnih odabira gostiju, a u kojem se isprepliću okusi kobasice, pancete, jaja, krastavaca i majoneze od dimljene paprike.

Također, sve prolaznike zaintrigirat će egzotičan miris pečenih rebaraca koja dolaze poslužena s dvije vrste umaka – omiljenim bbq umakom, a za one najveće gurmane tu je soya sos, sirup od datulja i chilli umak. Iako bi se mnogi nadali još nekom prilogu, već pri prvom zalogaju shvatili smo zašto se poslužuju samostalno.

Uz gastro delicije, nezaobilazna karta pića obuhvaća 4 vruća zimska koktela u kombinaciji s poznatim francuskim Monin sirupima. Istaknuli bismo Gin Toddy, odnosno vrući gin kojem nismo pronašli nijednu zamjerku. Tu je i standardna ponuda Krombacher craft piva i kuhanog vina, a za sve one koji vole eksperimentirati naša preporuka su Captain’s Punch, Aperol Passion ili omiljeno američko piće Bulleit Winter Grog.

Ako ste gurman u duši i žudite za isprobavanjem delicija svjetske razine, svakako navratite u ulicu Frane Petrića jer vas Porker House zasigurno neće iznevjeriti, kako gastro ponudom tako profesionalnim osobljem i ambijentom.

Za eleganciju prilikom posjete adventskoj kućici Porker House pobrinuo se medijski partner portal Elegant.hr!

Za sve aktualnosti Porker Housea, pratite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.

 

#adventska IGRA DARIVANJA

U suradnji s Porker House, DVIJE ekipe nagradit ćemo jednim od njihovih ukusnih zimskih koktela. Detalje igre možete pronaći na našoj Facebook stranici.

Sretne dobitnice koje će zajedno sa svojom ekipom uživati u koktelima na adventskoj kući Porker House su Nirvana Milas Ex Koči i Nives Vidas. Čestitamo i  molimo da nam se jave u FB inbox.