Dokazano je! Ljudi koji šlampavo pakiraju poklone su sretniji!

Antonija Andabak 15. prosinca 2019.

Ni ove godine se nemojte pretjerano truditi, budite svoji i zamatajte poklone onako kako vi to znate...evo zašto!

Mnogi kažu da lijepo zapakiran poklon nekada znači više nego sam poklon i može izazvati onaj “wow” efekt…ali ne i kad vi imate prste u tome, zar ne?

Bez obzira koliko vremena imali, dobru namjeru, predanost da nađete lijep papir i mašnice, svejedno vam ne polazi za rukom da taj poklon izgleda bar približno kao što ga pakiraju u parfumerijama i drogerijama. Krenete dobro i ponosni ste na sebe što ste napredovali od prošle godine, ali kad zalijepite zadnju traku i malo bolje pogledate taj poklon…odlučite se na trikove kamuflaže s mašnicama i vrpcama.

Ipak, nismo tu da vas podsjećamo na vaše “fušarenje” nego da vas malo razveselimo kratkim i zabavnim istraživanjem. Znanstvenici sveučilišta u Nevadi došli su do zanimljivog zaključka da šlampavo zamatanje poklona osobu može učiniti sretnijom! Evo kako dolazi do lančane reakcije: istražitelji su promatrali ponašanje primatelja poklona i osobe koja je predala ne-baš-lijepo zamotan poklon.

Konkretno, primatelji poklona postavljaju mnogo veća očekivanja u vezi samog dara ako ga prime u pakiranju koji oduzima dah-i suprotno, šlampavo zamotan poklon kod primatelja ne izaziva velika očekivanja.

Ovo ide u prilog nespretnjakovićima koji će ipak izazvati pozitivnu reakciju na dar (pod uvjetom da su ipak pogodili i odabrali prigodan poklon) jednom kada se primatelj riješi tog ukrasnog papira, što će i davatelja poklona učiniti sretnim i zadovoljnim s pratećim osjećajem da je učinio dobru stvar.

Ovo je jedno zabavno istraživanje koje ide u prilog onima koji ove godine ne žele provesti vječnost gore u spomenutom angažmanu, a mi predlažemo da  to vrijeme provedete tražeći pravi poklončić.