Dojmovi s premijere Disneyevog filma ‘Orašar i četiri kraljevstva!’

Viktoria Mikulić 31. listopada 2018.

Ovo nije još jedan nastavak kultnog Orašara, već jedna sasvim nova neispričana priča...

Zahvaljujući Gladeu, generalnom sponzoru novog Disneyevog djela, sinoć smo imali priliku prisustvovati svečanoj premijeri filma ‘Orašar i četiri kraljevstva’ koja se održala u poznatom Kaptol Boutique Cinema. Uz prigodan ambijent ukrašen drvenim Orašarima, pokoji ukusan koktel, muzičke note iz filma te limitiranu kolekciju Glade svijeća i osvježivača prostora inspiriranih omiljenom božićnom pričom, večer je protekla u divnom raspoloženju.

No dakako, najviše od svega dojmio nas se film koji ako se dvoumite biste li ga pogledali, definitivno će opravdati vaša očekivanja. Ova bajkovita priča nije samo ‘uobičajeni nastavak’ na njemačku priču E.T.A. Hoffmanna pod nazivom ‘Orašar i kralj miševa’ inspiriranu najpoznatijim baletom Petra Iliča Čajkovskog. Već prilikom gledanja trailera mogli smo zaključiti da se razlikuje od kultne verzije te nas uvodi u jedan sasvim novi svijet, a na premijeri zaista smo se i uvjerili da se ovaj filmski komad isplati pogledati.

Nevjerojatnu glumačku postavu čine brojna poznata lica poput Mackenzie Foy, Keire Knightley, Helen Mirren,Morgana Freemana te još mnogi drugi interesantni likovi.

Iako je u nekim verzijama u glavnoj ulozi malena Marie, ovdje je glavni lik cijele priče djevojka imena Clara. I dok njezin brat i sestra nestrpljivo čekaju božićne poklone od tajantstvenog kuma Drosselmeiera, Clara se nimalo ne veseli Božiću jer je to prvi kojeg provodi bez svoje nedavno preminule majke. Osjeća da je nitko ne razumije pa čak ni njezin otac.

Clarina starija sestra na dar dobije božanstvenu haljinu sačuvanu od majke, a budući da je Clara uvijek bila pomalo drugačija, njoj je majka za poklon namijenila nešto sasvim drugo. Nakon što u svoje ruke primi mistično jaje kojem nedostaje ključ, vrlo brzo shvati da će ga morati pronaći u čudnom i mističnom paralelnom svijetu Zemlje snježnih pahulja, Zemlje cvijeća i Zemlje slatkiša.

Kada stigne u taj neobičan svijet, svi je dočekaju s velikim ovacijama kao kćer njihove neprežaljene kraljice, a posebno se sprijatelji s vojnikom Philipom. No vrlo brzo Clara će se morati suočiti sa zloslutnim Četvrtim kraljevstvom i nadvladati njegovu tiransku vladaricu kako bi vratila mir u nestabilan svijet.

Kraj priče vam nećemo otkriti, no samo ćemo vam reći da ovaj bajkoviti film zaista vrijedi pogledati. Već od sutra, 01.11. imate priliku ući u tajnovit svijet djevojke Clare, stoga na vrijeme osigurajte svoja mjesta. Ako vas naše riječi nisu dovoljno uvjerile, pogledajte najavu filma koja vas zasigurno neće razočarati:

Video by: 2i Film