DIY uskrsni projekt! Napravite originalna glamurozna jaja na zabavan način!

Antonija Andabak 14. travnja 2019.

Za ovaj projekt nećete niti trebati jaja...izvedite ga s vrlo efektnim rezultatom!

Uskrs je pred vratima i ponekad se znamo uhvatiti da razmišljamo kako ćemo ove godine dekorirati dom i ofarbati jaja. Srećom, internet je prepun novih, inovativnih ideja koje nas inspiriraju za najdraži nam dio predstojećeg blagdana. Za ovaj veseli projekt u kojem će uživati oni najmlađi, nećete niti trebati jaja jer se radi o DIY farbanju za one koji vole kreativnost na novom nivou.

Svoja idealna jaja napravite pomoću mini balona i iscrtajte na njima najzanimljivije oblike u omiljenoj vam boji! Kombinacija je pregršt, a mi ćemo pokazati kako postići crno – bijela  jaja od papira s iscrtanim geometrijskim i drugim oblicima.

Trebat će vam sljedeće:

* Vodeni baloni

*Ubrusi ili papir za precrtavanje

*Škare

*Bijelo ljepilo za papir

* Kistovi

*Akrilne boje

*Crni marker

Koraci:

Napunite balone vodom (napunite onoliko boja koliko će vam stati u dekorativnu zdjelu ili košaru, za ovaj projekt koristilo se sedam balona), izrežite nekoliko papira ili ubrusa po dužini na trake širine jedan centimetar, potom ih usitnite škarama na kvadratiće.

Nanesite tanak sloj ljepila na balon te počnite lijepiti prethodno izrezani papir, komadić po komadić premazujući isti jednim slojem ljepila. Savjet: ljepilo na balon nanosite u segmentima, kako biste mogli držati balon, uredno nanositi ljepilo i materijal. Ovime radite bazu za jaja od papira stoga papir ili ubrus nanosite gusto jedan uz drugog, te izbjegavajte ostavljati rupice. Materijal lijepite skroz do otvora/čvora balona. Ovaj dio je zahtjevniji pošto je potrebno nanijeti minimalno pet slojeva kako bi se postigla gustoća i željeni rezultat.

Ostavite balon da se osuši (praktično ih možete sušiti na wc roli, stoga iste ne bacajte). Tako osušene balone u sljedećem koraku ćete isprazniti tako da škarama odrežete zavezani čvor i ispustite vodu. Temeljito uklonite svu vodu iz jajeta te pincetom uklonite balon. Rupu prekrijte ljepilom i papirom/ubrusom na isti način kao što ste stvarali bazu.

Premažite jaje akrilnom bijelom ili drugom pastelnom bojom, neka se par trenutaka posuši i zabava počinje! Crnim markerom započnite iscrtavanje oblika po želji! To mogu biti crne točke, valovi po jajetu, iscrtana srca, trokutići i ostalo po želji! Također, za postizanje kontrasta, crnom akrilnom bojom možete prefarbati jaje i bijelim markerom iscrtati željene oblike.

Uživajte u pogledu na svoje remek djelo!

Pogledajte i video: