Divni ste upravo takvi kakvi jeste!?

Viktoria Mikulić 03. siječnja 2017.

Budite blagonakloni prema sebi – to je jedna jedina odluka koju morate donijeti ove godine.

Kako biti bolji – Ah, kad se samo sjetim svog dnevnika s ciljevima za svaku godinu, uvijek sam nekako težila tome da sa svakom novom godinom i ja postanem kompletno nova. Uvijek se tu moglo pronaći na listi nešto poput ‘moraš smršavjeti’, ‘moraš napornije raditi’, ‘moraš biti organiziranija, urednija’ itd itd. Na kraju godine uvijek bi ostala razočarana jer nije sve ispalo baš kako sam zamišljala. Tako bi svaku Novu godinu započela isfrustrirana, obećavajući da ću se od sada više truditi. Sad kad sam malo starija, pitam se ‘čemu sve to?’ Jednostavno sam prestala donositi takve odluke. S vremenom, kako sam odrastala, naučila sam i sebe više cijeniti, razumjeti, nisam više toliko ljuta što se neke kockice nisu posložile, nego sam počela prihvaćati da je sve onako kao i treba biti. Naučila sam uživati u životu jer neke stvari koliko god se trudio, nažalost ne možeš promijeniti.

No, čak i sada, znam da moram još puno raditi na sebi da prevladam tu samokritičnost koja me godinama pratila. I konačno si obećajem da ću u 2017. godini biti ljubaznija prema sebi. Sve je lako reći, ali teško je to nekad pretvoriti u djelo. Stoga hajmo svi zajedno, pozivam vas da mi se pridružite u namjeri da više volite sebe te da ste konačno sami sebi na prvome mjestu. Kada bismo samo malo manje prestali sažalijevati sami sebe, mnogo stvari bi sjelo na svoje mjesto, ali nekad imam osjećaj da smo baš mi ti koji to sprječavamo svojom negativnošću. Ono što vam svima želim ove godine je da konačno počnete shvaćati da ste ‘stari’ vi upravo onakvi kakvi i trebate biti.

 

Znate što je srceparajuće, kad gledam prekrasne, talentirane žene, pa čak i muškarce kako okrutno govore o sebi. Žalosno je što ponekad mislimo ako ćemo sami sebe spuštati, da ćemo se tada trgnuti i imati veću motivaciju za ostvariti svoje ciljeve. No probajte biti malo bolji prema sebi, vjerujte da će vas to odvesti puno brže prema zadanom cilju, a također poboljšati i vaše mentalno zdravlje. Kako biti bolji.

Ne znači da ne treba svakodnevno raditi na sebi. Mi vam itekako savjetujemo da jedete zdravije, ali to ne znači da se trebate apsolutno svega odreći. Život je prekratak i nikad ne znamo što nam donosi sutra. Postavimo si ciljeve koji su realni, kojih se uistinu možemo držati. Ako znate da će vam biti loše nakon što pojedete cijelu čokoladu, nemojte to raditi. Bez brige, mi znamo da se možete  suzdržati i pojesti jedan red, ali ne treba pretjerati. Vjerujte, ako ste umjereni u svemu, nećete se osjećati kao glavni negativac. Također, ako vježbate zato što se osjećate jadno i ružno, onda nemojte očekivati velike rezultate. Morate zavoljeti svoje tijelo, a vježbanje bi vam trebalo biti samo još jedan poticaj da se osjećate bolje u svojoj koži. I svaki dan kada se pogledate u ogledalo, sjetite se stvari zbog kojih ste nevjerojatni, sjetite se ljudi koji vas vole, koji žele biti u vašoj blizini i upitajte se zašto? E pa mi znamo, jer postoji velik razlog za to koji samo vi možete pronaći u sebi. Kako biti bolji.