Debora Jo planer – izvrstan poticaj za ostvarenje ciljeva!

Viktoria Mikulić 14. prosinca 2018.

Motivirajuće poruke na kraju svakog mjeseca ohrabruju nas da uvijek gledamo samo prema naprijed…

Razgovarali smo s Kristinom Kasumović, 25- godišnjakinjom iz Osijeka i osnivačicom brenda ‘Debora Jo’. Magistrica Hrvatskog jezika i Pedagogije, te osoba od ‘planiranja’ domaćem je tržištu ponudila jedinstvene planere koje će zavoljeti i oni kojima je vrhunac planiranja aplikacija ‘bilješke’ na pametnom telefonu.

Saznali smo što je ovu uspješnu poduzetnicu motiviralo za osmišljavanjem personaliziranog planera, tko je sve sudjelovao u procesu realizacije, što sve planer sadrži, koja je njegova cijena te koji su planovi za budućnost…

Kako je sve krenulo? Od kud želja za vlastitim planerom?

Oduvijek sam voljela planere, no ne samo rokovnik kao rokovnik, već i proces koji je bio iza njega. Skupljanje ilustracija koje se isticale ono što mi je u životu važno, zapisivanje citata i misli iz knjiga koje sam čitala, bilježenje uspomena koje nisam htjela zaboraviti.

I sad kad listam svoj planer od ove godine, radujem se, premda je godina bila mješavina teških i radosnih trenutaka – no znam da ću se uvijek moći vratiti i vidjeti što se sve događalo te 2018. godine i uočavati u čemu sam sve već tada udarila temelje.

Čim smo ga ugledali, odmah smo primijetili da ovo nije običan planer…Od kud ideja za ovakvom vrstom planera te tko je sve u konačnici zaslužan za izgled ovog planera?

Dok sam provodila sate i sate osmišljavajući planer za 2018. godinu, sinulo mi je da bi bilo lijepo kada bi postojao gotovi planer po mojoj zamisli. I jedna je misao vodila drugoj, jedna odluka drugoj i došla sam do toga da sam odlučila riskirati i započeti s projektom osmišljavanja planera.

U tome su mi pomogli divni grafički dizajneri – Marin Maslov i Lea Mladenić – koji su sve moje ideje vrlo strpljivo nastojali realizirati – i u konačnici jesu!

Uz Plain inačicu, osmislila sam i Holly inačicu koja je vjerskoga karaktera, no tu sam inačicu ove godine rasprodala.

Što predstavlja ime brenda?

Zašto Debora Jo? Debora na hebrejskom znači pčela, a pčele su simbol marljivosti i plemenitosti. Nije dovoljno biti marljiv, važno je u svemu što radimo biti i plemenit jer marljivost nije samoj sebi svrha. A Jo je netko meni posebno drag…

Po čemu se vaš planer razlikuje od ostalih? Što je to svrhovito planiranje? Na koji način motivira ljude da se drže svojih ciljeva te da ih u konačnici i ostvare?

‘Debora Jo’ planer je planer za svrhovito planiranje – što znači da je vođen osobnim godišnjim, mjesečnim i tjednim ciljevima. Ako živimo od dana do dana, a da pritom nemamo jasno određene ciljeve, događa se da nas svakodnevica gazi.

Vrlo često uočavamo da se baš ništa ne mijenja – unatoč tome što smo donijeli neke “novogodišnje odluke” i odlučili biti “bolji”… Pa prođe i tih 365 dana, a mi nismo napravili ni korak unaprijed.’

Zato Debora Jo planer ima poticajne tekstove na početku svakoga mjeseca praćen pastelnim vizualom, te prikladan citat za svaki tjedan. Osim toga, prije svakoga tjedna tu je i prostor za tjedne ciljeve, a nakon svakoga mjeseca “Zastani da te duša stigne” – rubrika za prebiranje protekloga mjeseca i prilika prisjetiti se onoga što ne želimo zaboraviti, kao i odlučiti popraviti ono što nije funkcioniralo.

Uz planer dolaze i određene naljepnice? Što one zapravo predstavljaju?

Tako je. Uz planer kao poklon dobivaju se naljepnice koje odgovaraju naravi planera – šarene su i ohrabrujuće.

Svrhovito je planiranje proces koji sve češće i lakše zaobilazimo jer idemo kamo nas život nosi i izbjegavamo suočavanje s onim što nam je upisano u paradigmu srca (srca kao cijeloga bića, a ne samo emocija…). Nismo svjesni svojih prioriteta, vrijeme nam je opterećeno lošim navikama… Zato je važno kao aktera procesa planiranja uzeti samoga sebe, a ne neki rokovnik – jer on nam ne može osigurati onaj život koji želimo. Dakle, planer je sredstvo, a ne svrha.

Koja je cijena planera?

Cijena planera je 110 kn bez dostave. (120 kn s dostavom)

Uz postojeće Debora Jo i Holly planer, imate li u planu još nešto u skorije vrijeme?

Ova je godina bila pokusna godina pa je naklada manja, no Plain Debora Jo planera još uvijek ima na zalihama! Sljedeće godine, zasad, planiram povećati nakladu i dodati još jedan vanjski dizajn – s obzirom da sam u ovoj godini išla samo s jednim.

Ove predivne planere domaćeg brenda Debora Jo možete pronaći na njihovoj službenoj stranici deborajo.com.hr ili putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

#planska IGRA DARIVANJA

U suradnji s domaćim brendom Debora Jo jednu sretnicu nagradit ćemo planerom koji će joj pomoći da u 2019. godini ostvari sve planirane ciljeve. Detalje igre možete pronaći na našoj Facebook stranici.

Sretna dobitnica planeraza 2019. godnu domaćeg brenda Debora Jo je Anja Draženović. Čestitamo i molimo da nam se zajedno s podacima javi u FB inbox.

 

Podijeli članak