6 savjeta kako pravilno pustiti obrve

Antonija Andabak 28. svibnja 2018.

Neovisno o tome jeste li pretjeranim čupanjem sami zaslužni za tanke i slabe obrve ili su takve prirodne, savjetujemo vam ne odustajati od sna da imate obrve kakve zaslužujete

Danas, više no ikad, obrve su bitan detalj našeg lica. Te malene dlačice iznad našeg lica čine savršen okvir našeg lica ili ga s druge strane potpuno narušava, čineći lice manje simetričnim. I dok se 90te vraćaju sa stilom, jedna se stvar zasigurno ne vraća-super tanke obrve. Danas vlada trend prirodnih, debljih obrva i nadamo se da će tako i ostati.

Nažalost, nisu svi blagoslovljeni s punim, lijepim lukom obrva. Neovisno o tome jeste li  pretjeranim čupanjem sami zaslužni za tanke i slabe obrve ili su takve prirodne, savjetujemo vam ne odustajati da sna da imate obrve kakve zaslužujete i to od ovog trenutka.

Da, istina je da proces ‘uzgajanja’ obrva može biti zahtjevan proces u kojem se trebate naoružati strpljenjem, no uz ove savjete možete postići izvrstan rezultat!

1. Ne dirajte ih. Čini se da je sasvim logično ne čupati obrve kada ih želite pustiti, ali je taj proces zahtjevniji no što zvuči. Dlačice imaju tendenciju rasti posvuda i izgledati pomalo neuredno. Ova faza je najizazovnija jer ćete se boriti s porivom da ih počupate. Najbolje što možete napraviti jest otkazati tretmane čupanja obrva narednih nekoliko mjeseci i zaboraviti na pincetu. Sjetite se što je uzrok slabih obrva prije no što posustanete. Dajte im mira i naoružajte se strpljenjem, dobre stvari zahtijevaju vremena.

2. Uradite peeling obrva. Znamo da je peeling esencija glatke kože, no obrve također imaju benefit od istog. Upotrijebite mekanu četkicu i nježno prođite dio obrva i oko njih kako bi potaknuli rast dlačica.

3. Koristite serume i vitamine. Na tržištu možete pronaći kvalitetne i učinkovite serume koji ne samo da potiču rast već imaju formulu pomoću koje to čine mnogo brže. Također, koristite vitamin B skupine – biotin, dodatak prehrani koji stimulira rast kose i noktiju.

4. Popunjavajte ih. Dok obrve rastu, moguće je da ćete  imati ‘rupice’ u luku. Srećom, takva mjesta se mogu jednostavno zakamuflirati s olovkom za obrve ili sjenilom za obrve. Odaberite opciju s kojom vam je lakše rukovati I uskladite je s bojom vaših obrva. Za definiraniji look, birajte nijansu tamniju od vaše prirodne boje.

5. Ukrotite dlačice. Kako smo već spomenuli, u procesu rasta obrva tipičan je neuredan izgled obrva zato posegnite za proizvodima koji će ih ukrotiti kako bi ih držali urednima. Preporučujemo gel za obrve ili gel-olovku. Počešljajte ih u smjeru rasta I prijeđite gelom preko obrva za cjelokupni uredniji dojam.

6. Prepustite se rukama profesionalaca. Kada ste ih konačno pustili da izrastu do njihovog punog potencijala, vrijeme je da ih prepustite profesionalcima. Imajte na umu da vrijeme ovog procesa traje ovisno o stanju vaših obrva u trenutku kada ste ih odlučili prepustiti stručnoj osobi. Konzultirajte se s kozmetičarkom I dajte im do znanja da želite definiran I uredan luk obrva. Donesite odluku redovitog odlaska na tretmane I neka vam ne bude žao izdvojiti određen iznos novca za obrve iz snova.