3 jednostavna savjeta koja će vam trebati nakon lude novogodišnje noći

Engineer 30. prosinca 2019.

Nemojte da vas uhvati kriza već na početku nove godine

Nakon što odsvira i posljednja pjesma u najluđem danu u godini sve se resetira i kreće ispočetka. Oni uhvaćeni u kolotečini vremena neće promjenu niti osjetiti, ali postoje i oni kojima će ona teško pasti i upast će u zamku “siječanjskog bluesa“.

Normalno je upasti u takvo stanje, osobito kada znate da se nakon blagdanskih dana vraćate poslu i svim životnim brigama koje ste ostavili u studenom.

Mentalno zdravlje jednako je važno kao i fizičko i postoji nekoliko stvari koje biste trebali poduzeti, a koje bi vam trebale pomoći da u novu godinu uđete pozitivni i motivirani.

1) Nemojte biti oštri prema sebi

Ako ste ovih blagdana potrošili mnogo više no što ste planirali nemojte očajavati i sami sebi kukati. Naprotiv, fokusirajte se na budućnost i razmislite kako do dodatne zarade.

Napravite financijski plan i držite ga se, razmislite o osobnom usavršavanju i načinu na koji možete dobiti promaknuće na poslu.

2) Izađite van na svježi zrak

Nemojte da vas monotonija prvog mjeseca udalji od prirode. Vidimo kako ova zima nije oštra kao proteklih godina, stoga iskoristimo vrijeme za izlazak iz kuće.

Ne morate planirati previše, dovoljno je i prošetati po kvartu i udahnuti svježeg zraka. Neka vam to bude motivacija da se u nastavku godine obvežete na neku aktivnost u vidu trčanja ili planinarenja.

3) Izdvojite vrijeme za sebe

Za vrijeme blagdana obišli ste i ponovo se povezali sa svom rodbinom koju imate i sada je vrijeme da izdvojite vrijeme samo za sebe i da napunite baterije.

Pronađite dobru seriju ili knjigu te dio dana provedite vrijeme samo sa svojim mislima.