15 zabavnih stvari koje možeš raditi sama i napuniti baterije!

Antonija Andabak 23. srpnja 2019.

Ako ste jedna od onih žena koje svima udovoljavaju osim sebi, vrijeme je da to promijenite!

Vrijeme za sebe ne mora značiti spektakl ili trošenje basnoslovnog iznosa novca, baš naprotiv, dozvolite si svoje gušte i usvojite  barem jedan od savjeta za punjenje  baterija! Donosimo  čak petnaest ideja kako se zabaviti-solo!

 

1. Otiđite u kino – ako vam se ide u kino u podne-idite, loš film? Nema veze! Plačete? Pa što onda, nikog nema da vas vidi. Kino je odlična terapija i dobro uloženo vrijeme uz kokice i coca-colu.

2. Otputujte negdje gdje još niste bili- kada putujete s drugim ljudima, morate biti spremni na kompromise i tuđe mušice, dogovore gdje ćete ići, što jesti…Solo putovanja znače komociju i upijanje ljepota novog grada!

3. Priredite večer s dobrom knjigom-bez mobitela! Ugodna večer uz omiljenu knjigu i laganu glazbu, pravi je melem za dušu. Uživate se u radnju knjige i zaboravite  na mobitel.

4. Otiđite u muzej ili izložbu – budimo realni, mnoga vaša iskustva s odlaskom  u muzej uključuje gužvu i ubrzano razgledavanje uz mnoštvo glasne djece. Ovaj put uzmite vremena pogledati svaki izložbeni primjerak i interpretirati ga na svoj način.

5. Ugovorite spa tretman – masaža cijelog tijela, sauna, bazenčić čini čuda vašem tijelu. Uostalom, u sauni je najljepše biti sam.

6. Otiđite u knjižnicu i zaboravite na vrijeme – istražite omiljene žanrove i one koji vam nisu poznati, tko zna, možda postanete novi fan SF-a ako već do sada niste.

7. Otiđite na besplatan koncert – ljeto je idealno vrijeme za slušanje acoustic bendova kada se možete potpuno fokusirati na glazbu, a ne na sve drugo što se događa oko vas.

8. Promatrajte  ljude – ok, ovo može zvučati malo spooky, ali pokušajte! Sjednice na klupicu u parku ili shopping  centru i uživajte u showu! Ljudi su interesantni i jako zabavni kad ih promatrate iz takve perspektive.

9. Okinite bezobrazno sexy selfie – sasvim je u redu s vremena na vrijeme okinuti pokoji selfie, ali ovaj se put sredite i uživite se u ulogu modela. Ne osjećajte sram, ionako nema nikoga da vas osuđuje.

10. Završite projekt kojeg ste započeli – dovršite knjigu koju niste otvorili neko vrijeme, upišite novi tečaj, osvježite  svoju playlistu, aplicirajte na novi posao….bilo što što već dugo odgađate!

11. Vježbajte moždane vijuge – priznajte, kada ste zadnji put riješili dobru staru križaljku, zadatke kombinatorike i slično. Osjećat ćete se sjajno kada iste riješite do kraja.

12. Šetajte – sprijateljite se s veličanstvenom majkom prirodom kada nema nikog tko bi vam ometao mir. Gledajte zalazak sunca, pomirišite koji cvijetak i uživajte u tišini i ugodnom cvrkutu ptica.

13.  Eksperimentirajte u kuhinji – pravi je izazov usavršiti novo jelo, to može biti nešto domaće i tradicionalno ili pak egzotično s mnoštvom začina i zanimljivih okusa. Ako prvi put ne uspijete, jedina osoba koja može biti razočarana ste vi.  Iskoristite tu prednost!

14. Gledajte u zvijezde – ne morate nužno ići u zvjezdarnicu da biste uživali u mističnom  noćnom nebu. Lezite na leđa, opustite se, promatrajte zvjezdano nebo. Sigurno će vam zanimljive ideje i razmišljanja proći kroz glavu.

15. Probajte novu vježbu – neke vježbe zahtijevaju malo i plesnog talenta poput Zumbe i ponekad zna biti malo nelagodno učiti je ispred ljudi. Zato-uvježbajte fitnes plesne pokrete uz glasnu muziku i postanete samouvjereni u postizanju tijela kakvog želite.