12 filmova nakon kojih će vam biti toplo oko srca!

Viktoria Šafranić 19. lipnja 2019.

Preplavljeni svakodnevnom negativom u medijima, često smo i sami depresivni zbog svega što se događa oko nas...

U posljednje vrijeme kao da nas konstantno bombardiraju raznim nesrećama i drugim stvarima koje potiču loše raspoloženje. Ne znamo za vas, ali mi kao da smo u nekom strahu što će nas iduće dočekati, uz razmišljanja kako se to i nama moglo dogoditi. No vrijeme je da stisnemo pauzu barem nakratko svim negativnim vijestima jer došao je trenutak kada je samo bitno osjećati se dobro.

Ljeto je pred nama, opustite se. Odahnite od posla barem na kraju dana i priuštite si maraton nezaboravnih filmskih večeri. Od 1986. pa sve do 2019. izdvojili smo 12 vrhunskih i bezbrižnih filmova uz koje nećete morati previše mozgati već ćete se osjećati odlično, pozitivno. Sigurni smo da ste na neke potpuno zaboravili, a da ste ih nekoć zaista voljeli.

Bez obzira jeste li od onih ljudi koji jedan film mogu pogledati tisuću puta ili samo jednom čim stigne u kina, sigurni smo da ćete pronaći barem jednog favorita.

1. Plavuša s Harvarda (2001.)

Elle Woods (Reese Witherspoon) najpopularnija je članica losanđeleskog studentskog sestrinstva Delta Nu, privlačna slatka plavuša kojoj je moda najvažnija stvar na svijetu. Elle je zaljubljena u Warnera Huntingtona, izdanka elitne obitelji koja već pet generacija daje senatore…

2. Coco i velika tajna (2017.)

3. Zapravo ljubav (2003.)

“Zapravo ljubav” šarmantna je i inteligentna ljubavna komedija, bez ciničnog odmaka, namijenjena romantičnim dušama kojima nikad nije previše sretnih završetaka. Ljubav u mnogim njezinim formama i izvrsni glumci i zanimljivi likovi od početka do kraja filma intrigiraju i privlače gledatelja, uvlačeći ga u čarobni svijet ljubavi.

4. Od klinke do komada (2004.)

Uz pomoć čarolije, trinaestogodišnja Jenna Rink preko noći postaje predivna tridesetogodišnjakinja (Jennifer Garner) sa svim što je oduvijek željela osim najboljeg prijatelja Matta (Mark Ruffalo). Sada ova odrasla žena mora stvoriti vlastitu čaroliju kako bi djevojčici unutar sebe pomogla pronaći pravu ljubav.

5. Girls Trip (2017.)

Četiri prijateljice putuju zajedno u New Orleans kako bi obnovile prijateljstvo. Na tom putovanju otkrit će koje su ih stvari razdvojile, a koje ponovno povezale.

6. Djevojke s Beverly Hillsa (1995.)

Danas već kultna tinejdžerska komedija redateljice i scenaristice Amy Heckerling, “Djevojke s Beverly Hillsa” nastale su kao svojevrsna modernizacija slavnog romana “Emma” legendarne Jane Austen, čije su ljubavno-mladenačke spletke vješto transponirane u jednako luksuzno, ali kulturološki drugačije okružje bogataškog Beverly Hillsa.

7. 50 prvih poljubaca (2004.)

Harry koji živi bezbrižnim životom u havajskom akvatoriju ima zanimljiv hobi. On naime slama srca turistkinja koje traže ljubavnu romansu te ih nakon provedene noći ostavlja. Jednoga dana Harry upozna lijepu Lucy koja nije kao ostale njegove djevojke. Shvati da ukoliko želi Lucy mora je iskreno i bez muljanja šarmirati i osvojiti.

8. Slobodan dan Ferrisa Buellera (1986.)

U glavnoj ulozi komedije “Ferris Bueller’s Day Off” nalazi se Matthew Broderick. On je Ferris Bueller, snalažljivi mladić koji se jednoga dana odlučio malo se zabaviti u downtown Chicagu te kako bi izbjegao školske obaveze roditeljima je prodao priču o bolesti…

9. Dnevnik Bridget Jones (2001.)

Ušavši u četvrto desetljeće života, Bridget Jones (R. Zellweger) iz Londona nema puno razloga za zadovoljstvo. Radi ne osobito zanimljiv činovnički posao, stalno se bori s viškom kilograma i pokojom čašicom više, dok je njezin romantični život sveden na sanjarenje o atraktivnom šefu Danielu Cleaveru (H. Grant).

10. Zamka za roditelje (1998.)

U ljetnom kampu jedanaestogodišnja Hallie Parker (Lindsay Lohan) susretne Annie James (Lindsay Lohan). Djevojčice ubrzo shvate da su sestre blizanke, koje su bile razdvojene odmah nakon rođenja. Njihovi roditelji Elizabeth (Natasha Richardson) i Nick (Dennis Quaid) žive odvojeno pa je Hallie odrasla uz Nicka u dolini Napa Valley, a Annie je živjela u Londonu s Elizabeth. Kako bi doznale više o roditeljima, Annie i Hallie zamijene mjesta te pokušaju ponovno rasplamsati ljubav među roditeljima.

11. Someone Great (2019.)

12. Princezini dnevnici (2001.)

Uzbudljiva, dirljiva, zabavna i smiješna moderna bajka o običnoj djevojci koja odjednom postaje princeza, a najviše smijeha izazivaju Mijini pokušaji da svlada pravila otmjenog dvorskog ponašanja…

Nadamo se da će vam jedan od većine znanih filmova biti razbibriga tijekom ljetnih večeri…