10 stvari koje svi radimo kada ne možemo zaspati

admin 14. lipnja 2018.

Budite sigurni da stvari koje radite kada ne možete zaspati nisu čudne, dapače, svi ih radimo

Zašto je nekada toliko komplicirano zaspati? Sigurno ima dana kada premoreni na putu do doma razmišljate samo o tome kako će vam glava dotaknuti jastuk. Ali skoro uvijek, bez iznimke, u onom trenutku kada legneš i spremaš se zaspati odjednom si maksimalno budan, mozak radi 100 na sat i nemoguće je zaspati.

I dok se beznadno pokušavaš uspavati shvaćaš da minute prolaze brzinom munje i da će uskoro doći i taj trenutak kada će se oglasiti alarm za „Dobro jutro“.

I u onom trenutku kada sam sebe upitaš „Zašto ne mogu zaspati“ kreću radnje koje rade gotovo svi koji ne mogu zaspati.

1) Promijeniš položaj tijela oko milijun puta dok se ne zapetljaš kao perec.

2) Brojiš koliko još vremena za spavanje imaš. „Sada je 01:20, ako zaspem odmah, imam još taman 6 sati i 22 minute dok se alarm ne oglasi.”

3) Opsjednuta si svakom glupom sitnicom koja ti se taj dan dogodila. „Kako sam danas prolila kavu po svojoj najdražoj haljini i kako ću se riješiti mrlje?”

4) Ili se sjetiš one glupe situacije u kojoj si se osramotila prije 5 godina na tulumu kod frendice.

5) Počinješ brojati ovce. “I onda pokušavaš shvatiti tko se sjetio tog glupog trika koji uopće ne djeluje.”

6) Izvadiš mobitel s punjača i krećeš surfati. “Logično, tvoj plan je surfati 20 minuta, čisto da se kapci krenu spuštati, ali nakon nekoliko trenutaka shvaćaš da je prošlo sat vremena, a tebi se i dalje ne spava.”

7) Čuješ neki zvuk koji dolazi od nigdje. „ Imaš logično objašnjenje, sigurno je riječ o starim cijevima za odvod, ali ipak tvoj mozak u tom trenutku ne prihvaća racionalna objašnjenja, nego zamišlja da ti je u hodniku Freddy Krueger koji te je došao ubiti u snu.”

8) Sjetiš se i razmišljaš o glupoj činjenici koju si danas naučila. „Kako pingvini imaju koljena, kako?“

9) Šalješ SMS frendicama kako imaš situaciju i ne možeš zaspati- „Naravno, nitko ne odgovara, sve spavaju“

10) Krećeš se živcirati jer ti se po glavi počinju vrtjeti sve obaveze koje sutra moraš napraviti, a bit ćeš totalno neispavana.

Podijeli članak