Na 64. Zagrebačkom festivalu, 4 sljedeća mjesta zauzele su…

Viktoria Mikulić 30. siječnja 2017.

Stručni žiri koji je odlučio o pobjedniku festivala ove godine, činili su istaknuti glazbeni i medijski profesionalci: skladatelji Frano Đurović i Marijan Ban (koji je odlukom prošlogodišnjeg žirija kao izvođač pobijedio s pjesmom Tomislava Mrduljaša „Ne voliš me više“) te Branko Viljac, direktor festivala Večeri dalmatinske šansone Šibenik. Kao predstavnici medija u žiriju su sudjelovali […]

Stručni žiri koji je odlučio o pobjedniku festivala ove godine, činili su istaknuti glazbeni i medijski profesionalci: skladatelji Frano Đurović i Marijan Ban (koji je odlukom prošlogodišnjeg žirija kao izvođač pobijedio s pjesmom Tomislava Mrduljaša „Ne voliš me više“) te Branko Viljac, direktor festivala Večeri dalmatinske šansone Šibenik. Kao predstavnici medija u žiriju su sudjelovali Jelena Vlačić, glazbena urednica Narodnog radija, Dražen Klarić, glavni i odgovorni urednik Večernjeg lista,  Jurica Hrvačić glazbeni konzultant Otvorenog radija i Josip Majher, predsjednik Uprave Soundset radija.

HDS, kao organizator festivala, ponosan je na način na koji je i ove godine izabrana pobjednička pjesma Zagrebačkog festivala: svaki član žirija svakoj od 22 pjesme dao je od 1 do 22 boda, ne znajući kako su glasali ostali članovi žirija.

Glasovi su poslani po principu: jedan bod najmanje dragoj, 22 boda svom favoritu. Pobjednička pjesma mogla je osvojiti, u teoriji,  čak 154 boda od 7 članova žirija. Zbrajanjem bodova svih članova žirija utvrđeno je da je pjesma Ante Pecotića prikupila nadmoćnu većinu od čak 144 boda. To je i javno objavljeno u izravnom TV prijenosu jer vjerujemo da je transparentnost važna.

Nakon pobjedničke, sljedeća 4 mjesta po odluci žirija, zauzele su ove pjesme:

“Kad jednom se spoje” (autor Miro Lesić, izvedba Daria Hodnik i zbor Emanuel), prikupila je 116 bodova; nakon nje, pjesma “Odlična stvar” (autorica Arijana Kunštek, izvedba Antonela Doko) dobila je 111 bodova. Slijede “Kad nekoga voliš” (autor Ivan Škunca, izvođač Jacques Houdek) sa 107 bodova te “Samo da znaš” autora Tomislava Mrduljaša u izvedbi Lovre Lučina sa 101 bodom.

Snimku 64. Zagrebačkog festivala pogledajte putem servisa HRTi – LINK