WEB SHOP – INFORMACIJE

Uvjeti kupovine i reklamacije

Uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, dostave i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je Elegant Star d.o.o., Šafranići 8, 10020 Zagreb, OIB: 54976341776, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod.

Ulaskom na Internet stranicu pristajete na Uvjete korištenja. Ako se ne slažete s ovim Uvjetima korištenja, ne biste trebali koristiti Internet stranicu

Naručivanje robe

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje putem Web shopa  elektronskim putem  , a ukoliko iz nekog razloga niste u mogućnosti navedenom opcijom naručiti željeni proizvod, možete nam ili poslati podatke o proizvodu i podatke za dostavu na info@elegant.hr ili nas kontaktirati na broj mobitela 097 6087 528. Navedenom opcijom možemo napraviti rezervaciju umjesto Vas.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

 Mogućnosti plaćanja

Web shop Elegant.hr omogućuje dva načina plaćanja: gotovinsko plaćanje pri preuzimanju pošiljke ili bankovnom doznakom na naš račun IBAN HR6023600001102566280

Plaćanje internet bankarstvom/ općom uplatnicom

Pri evidenciji  Vaše narudžbe, u kratkom roku ćete na e-mail zaprimti podatke za uplatu proizvoda.

Uplatu možete izvršiti  putem Internet bankarstva, u bilo kojoj banci, Pošti ili Fini. Ukoliko uplata bude vidljiva prije 12.00h-proizvod šaljemo isti dan, a ukoliko je uplata vidljiva iza 12.00h – šaljemo idući radni dan.

Plaćanje pouzećem

Nakon vidljive narudžbe, pripremamo slanje paketa prema podacima koji su upisani u sustav. Na Vaš e-mail stiže povratna informacija o narudžbi.

Paket plaćate prilikom preuzimanja paketa, te u ovom slučaju predlažemo pripremiti sitniji novac radi bržeg i praktičnijeg preuzimanja.

Napomena: U ovom trenutku u ponudi nemamo opciju plaćanja putem kartice.

Izdavanje računa

Tvrtka Elegant Star d.o.o. će dostaviti račun Kupcu  zajedno s isporučenom naručenom robom.

Tvrtka Elegant Star d.o.o. nije u sustavu PDV-a te sukladno članku 90 zakona, ne obračunava porez na dodanu vrijednost.

Za izdavanje R-1, molimo Kupce da unesu napomenu pri narudžbi proizvoda, ili nas kontaktiraju putem e-maila: info@elegant.hr ili putem mobilnog telefona na 097 6087 528.

Dostava

Dostavu vršimo putem kurirske službe Hrvatske pošte.

Cijena dostave je 24 kn za sve pakete do 1 kg,

Napomena: prilikom odabira opcije plaćanja pouzećem, naplaćuje se dodatnih 5 kn za naknadu bankovnog transfera novca.

Vrijeme isporuke: do 3 radna dana, molimo Vas da nas obavijestite za duže čekanje isporuke. Moguća su kašnjenja isporuke za otoke jedan do dva radna dana.

Proizvode šaljemo na područje cijele Hrvatske,a trenutno ne šaljemo izvan RH.

Napomena: ukoliko kurir ne zatekne primatelja na adresi koja je navedena za isporuku robe, ostavit će ceduljicu s referentnim brojem pošiljke s podacima u kojem poštanskom uredu primatelj može preuzeti paket. Paket se u poštanskom uredu zadržava 5 radnih dana, nakon čega se vraća pošiljatelju.

Kupac pri vidljivom vanjskom oštećenju paketa, ima pravo isti odbiti i reklamirati kuriru.

Reklamacije

Navedeni uvjeti procesa prodaje proizvoda na Web shopu Elegant.hr, uz jasno navedene napomene i karakteristike svakog proizvoda,  predstavljaju ponudu tvrtke Elegant Star d.o.o. za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i tvrtke Elegant Star d.o.o., a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda putem stranice http://www.elegant.hr/web-shop/  uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge.

Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: Interneta ili telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu tvrtke Elegant Star d.o.o. na jedan od sljedećih načina:

  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik internet stranice http://www.elegant.hr/web-shop/,
  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem kontakt telefona 097 6087 528.

Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Rok za jednostrani raskid Ugovora počinje teći od dana sklapanja Ugovora, tj. od dana kada je roba (predmet Ugovora) fizički predana Kupcu.

Kako bi Kupac mogao ostvarit pravo na jednostrani raskid Ugovora, potrebno je, o svojoj odluci, obavijestiti tvrtku Elegant Star d.o.o. i to prije isteka roka, nedvosmislenom izjavom putem e-maila na info@elegant.hr ili pisanim putem na adresu Elegant Star d.o.o., Šafranići 8, 10020 Zagreb, zajedno s s podacima: ime i prezime, adresa, kontakt broj, ili putem obrasca za jednostrani raskid Ugovora  (obrazac-za-jednostrani-raskid-ugovora).

Povrat sredstava će se izvršiti u roku od dva radna dana od dana kada tvrtka Elegant Star d.o.o. zaprimi vraćenu reklamiranu robu (ili poslanog dokaza o robi koja je u procesu povrata na našu adresu  Elegant Star d.o.o., Šafranići 8, 10020 Zagreb) uz prethodno zaprimljen pismeni zahtjev za raskid Ugovora. Kupac reklamiranu robu mora poslati najkasnije u roku od 14 (četrnaest) radnih dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

Kupac mora snositi samo izravne troškove povrata robe, osim ako je tvrtka Elegant Star d.o.o. pristala snositi te troškove ili ako je tvrtka Elegant Star d.o.o. propustila  obavijestiti Kupca o tome da je dužan snositi te troškove. U slučaju oštećenja originalne ambalaže, iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju Kupac je biti obaviješten. No ako Prodavatelj nije obavijestio Kupca na njegova prava vezana za raskid Ugovora, Prodavatelj nema pravo umanjiti iznos povrata za postotak sukladan vrijednosti robe.

U slučaju dodatnih upita, molimo da se javite na info@elegant.hr ili nas nazovete na telefon 097 6087 528 prije samog raskida Ugovora.

Osobni podaci

Zaštita privatnosti ukazuje na postupanje tvrtke Elegant Star d.o.o. s vašim osobnim podacima koje zaprimi tijekom korištenja internet trgovine. Pod osobnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, koji u drugim okolnostima nisu javno dostupni, a koje tvrtka Elegant Star d.o.o. dobije na uvid tijekom vašeg korištenja Internet stranice.

Elegant Star d.o.o. se obvezuje da će vaše osobne podatke koristiti isključivo u identifikacijske svrhe pri korištenju Internet stranice, u svrhu omogućavanja korištenja svih opcija koje one pružaju. Elegant Star d.o.o. će vaše osobne podatke čuvati u tajnosti, te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti.

Izmjene uvjeta kupovine

Elegant Star d.o.o. zadržava pravo mijenjati i ažurirati navedene Uvjete kupovine. Svaka izmjena Uvjeta kupovine bit će objavljena na ovoj Internet stranici.

Info kontakt

Za sve upite, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate na:

e-mail: info@elegant.hr

mob: 097 6087 528