Dom

RECEPT: Preukusan kolač od jabuka, cimeta i kreme od vanilije!

Nina Stojanov 03. studenoga 2022.

Miriše li vama jesen na jabuke i cimet? Ili možda neko drugo voće ili arome?

Odlučila sam napraviti sočni biskvit od jabuka, grožđica i cimeta koji sam spojila s prefinom laganom kremom od pudinga od vanilije.

Pročitajte u nastavku koji sastojci su vam potrebni.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 150 g glatkog brašna
  • Korica naribanog limuna
  • Korica naribane naranče
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • Šaka grožđica
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g šećera
  • 3-4 srednje crvene jabuke
  • 150 g maslaca
  • Šalica mlijeka
  • 2 žlice griza

Krema:

  • 2 pudinga od vanilije (šećer stavite u omjerima po uputama na pozadini od vrećice)
  • 1 šlag vrećica
  • 500 ml mlijeka

Upute:

1. Jabuke očistite i naribajte.

2. Stavite ih u plastičnu posudu kojoj ćete dodati brašno, jaja i ostale sastojke. Sve dobro izmiješajte.

3. U dublju tepsiju stavite papir za pečenje.

4. Izlijte smjesu za biskvit preko papira i stavite peći na 180°C stupnjeva oko pola sata.

5. Kad je biskvit pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi.

6. Dotad napravite kremu.

7. U posudu stavite kuhati 500 ml mlijeka. Od te količine odvojite malo sa strane kako biste smutili prah od pudinga s količinom šećera koji je naveden na pozadini vrećice. Ja mlijeka stavim uvijek manje nego što piše, zato sam vam napisala svoj omjer.

8. Kad je mlijeko zakuhalo, dodajte smjesu za puding i miješajući kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.

9. Kada je krema kuhana, prebacite ju u drugu posudu i obložite s prozirnom folijom. Na taj način će vam se krema super ohladiti i neće vam se stvoriti korica.

10. Kada se krema ohladi, dodajte joj izrađeni šlag (koji ste također napravili po uputama).

11. Sve dobro izmiješajte i premažite preko pečenog biskvita. Stavite kolač u hladnjak 2- 3 sata.

U slast!

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

Autor teksta: Nina Stojanov

 

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!