mamika.com.hr

Tea Čizmek Mesarić

RECEPT: Jaja punjena avokadom!

16. travnja Autor: Engineer

Ususret Uskrsu donosimo ovaj brz i jednostavan recept...

Nekoć sam mislila da su punjena jaja delicija koju je jako teško napraviti. Ne znam zašto, zamišljala sam da je to jako komplicirano. Onda sam ih napravila i doživjela fijasko. Smjesa je bila prerijetka, sve se prelijevalo i na kraju sam imala prazna jaja koja plivaju u umaku. Nije bilo lijepo ni za vidjeti ni za probati.

No, nakon nekoliko pokušaja, došla sam do ovog jednostavnog i brzog recepta, kojeg želim podijeliti sa svima vama. Neka se nađe na stolu za Uskrs ili bilo koji drugi dan. Boja nije baš nešto, ali okus će to nadoknaditi.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 1 avokado
  • 1 glavica luka
  • Sok 1 limuna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Po želji soli, papra i tabasca

Priprema:

1. Jaja kuhati 10 minuta.

2. Za to vrijeme u blenderu izmiksati sve ostale sastojke. (Avokado očistiti na način da se makne koštica i žlicom izdubi unutrašnjost.)

3. Kad su jaja kuhana, ohladiti ih u hladnoj vodi da se lakše očiste. Očistiti ih, prerezati po pola i izvaditi žumanjke.

4. Žumanjke staviti u blender s prethodno napravljenom smjesom i miksati dok se sve ne sjedini.

5. Smjesu za punjenje staviti u slastičarsku vrećicu (ili vrećici za zamrzavanje odrezati jedan vrh) i istisnuti smjesu u jaja.

6. Držati u frižideru do konzumacije.

Dobar tek i uživajte!

 

Autor teksta: Tea Čizmek Mesarić

www.facebook.com/mamika.tea/

www.instagram.com/mamika.tea/

###

Tea  Čizmek Mesarić je prvenstveno majka i supruga, a zatim i osnivačica uspješnog bloga mamika.com.hr. Ona je zaljubljenica u pisanje, fotografiju, hranu i vino, pse te male stvari u životu. Osim što nam donosi zanimljive i ukusne recepte, u svojim kolumnama piše o svakodnevnom životu i majčinstvu s kojim bi se mnoge pripadnice nježnijeg spola mogle poistovjetiti. Vjerujemo da ćete pronaći nadahnuće u nekima od njezinih tekstova.

 

Similar Stories

Latest From Instagram

search
Elegant