Dom

RECEPT: Millefeuille s malinama i kupinama!

Nina Stojanov 12. kolovoza 2019.

Rapsodija za vaše nepce...

Najdraže maline i kupine odlučila sam spojiti s ovom divnom francuskom poslasticom. Pozabavila sam se istraživajući sve o izradi, tako sam saznala puno stvari o njoj. Podijelit ću ih s vama.

Sigurno ste već čuli da ga zovu slasticom od ”tisuću listova”, zbog lisnatog tijesta.

Vrlo jednostavno ga je napraviti jer ga nadopunjuju krema od vanilije i voće koje vi najviše volite. Slaže se na način da koristite tri sloja lisnatog tijesta, dva reda kreme i bobičastog voća i na kraju sve posujte šećerom u prahu ili čokoladnim preljevom.

Napisala sam vam recept i način kako sam ga ja radila.

Sastojci:

  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 125 g maslaca
  • 4 žumanjka
  • 100 g šećera u prahu
  • 2,5 – 3 dcl mlijeka
  • Aroma vanilije ili bourbon vanilija
  • 2 žlice gustina
  • 2 žlice oštrog brašna

Trebat će vam još:

  • Svježe maline
  • Svježe kupine
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

1. Lisnato tijesto razvaljajte na papiru za pečenje.

2. Izbockajte ga s vilicom. S istim tim papirom za pečenje prebacite lisnato tijesto na lim za pečenje. Neka lim bude okrenut obrnuto.

3. Pecite na 150°C stupnjeva oko 15 minuta.

4. Tijesto izrežite na jednake i pravilne trake, zatim na pravokutnike. Za jedan millefeuille potrebna su vam 3 sloja lisnatog tijesta.

Krema:

1. Mlijeko stavite kuhati.

2. Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom u prahu, dodajte brašno i gustin i sve skupa dobro izmiješajte kako ne biste imali grudica. Dodajte vaniliju.

3. Kad je mlijeko prokuhalo, dodajte smjesu sa žumanjcima. Kuhajte neprestano miješajući dok se ne zgusne. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.

4. Nakon što se krema ohladila, dodajte joj maslac izrezan na listiće i izradite čvrstu kremu.

5. Kremu prebacite u vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom.

6. Prvi sloj lisnatog tijesta ispunite kremom kao na slici.

7. Preko kreme složite nekoliko malina.

8. Stavite drugi sloj lisnatog tijesta preko malina, pa ponovite postupak za kremom, samo preko njih stavljate kupine.

8. Preko kupina stavite treći sloj tijesta. Vi možete preko kupina staviti malo kreme kako bi vam slastica bila čvršća.

9. Ponovite sve s ostatkom tijesta, voća i kremom. Od navednih sastojaka ispalo mi je šest komada.

Na kraju, posujte sa šećerom u prahu.

U slast!

Autor teksta: Nina Stojanov

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

 

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!