PR

Travel

Idemo na advent u Edinburgh!

6. prosinca Autor: Tina Turuk

Znate li da je Edinburgh po mišljenju mnogih travel blogera jedan od najčarobnijih gradova na svijetu, pogotovo u doba adventa?

S obzirom na šuškanja o spektakularnom adventu, odlučili smo kupiti kartu i put pod noge! Za početak bismo izdvojili par savjeta ako nekog od vas inspiriramo i potaknemo na odlazak.

Vrijedno je znati da su aviokarte uglavnom najjeftinije ako se leti iz Trevisa (Italija), u tom slučaju se mogu naći za svega 20-ak eura, ponekad i manje. Do Venecije se može doći FlixBusom, a od Venecije do Trevisa možete uzeti shuttle bus koji vozi direktno do aerodroma ili pak koristiti javni prijevoz koji na prvu izgleda komplicirano, ali uz dobru pripremu zaista nije.

Edinburgh – grad dobrog viskija (provjereno), duhova i književnosti… Lajkamo! Upravo je bogato isprepletena povijest ta koja ga čini magičnim i mističnim. Relativno je mali u odnosu na naša očekivanja, ali nudi zaista zanimljive sadržaje.

Free walking ture s turističkim vodičem (od one u kojoj će vam samo pokazati grad do one u kojoj će vas „duhovi“ plašiti), hrpa pubova, muškarci u kiltovima i s gajdama koji na ulicama izvode tradicionalnu škotsku glazbu, bogat adventski sajam… (Psssst!) Pripadnice ženskog spola će biti presretne kad čuju da se na glavnoj ulici nalazi i Primark.

S obzirom na to da smo isključivo htjeli provjeriti adventsku ponudu, došli smo kući zadovoljni i zabavljeni. U centru grada vlada vrlo opuštena atmosfera, tamo se nalazi adventski sajam na kojem se možete dobro zabaviti i probati tradicionalna škotska jela poput haggisa (guglajte, možda ipak ne želite znati što je to) ili „običnih“ škotskih kobasica s prženim lukom.

Ako vam je sve to previše, možete se odlučiti za neki od sireva, Scone pecivo ili pak nešto slatko, i toga ima u izobilju. Također, grad je bogato okićen, ukrasi su divni, blještavi i efektni, tako da nas se i to dojmilo.

Jedino što nas se nije dojmilo su cijene, nije baš jeftino, ali na to smo odlučili zažmiriti, ipak je advent. Primjera radi, kobasica je oko 8 eura.

Ako vodite i mališane, možete biti sigurni da će se i oni dobro zabaviti s obzirom na to da se muzički ringišpil s konjićima, kao i Edinburgh Eye Christmas Wheel odnosno božićni panoramski „kotač“ nalaze usred sajma.

U svakom slučaju, ako upecate povoljne karte, advent u Edinburghu je dobra ideja!

Similar Stories

20 velj.

Modni Izričaj

Jeste li osoba koja svaki dan napusti dom s pomno smišljenom kombinacijom ili uzmete prvo što vam padne pod ruku?
20 velj.

Ferrero Rocher

Ovaj desert je nastao kada sam za svoj rođendan trebala pripremiti nešto i za frendicu veganicu.

Latest From Instagram

search
Elegant