FOTO by IMDb

Film

Znate li tko je Jimmy Savile? Netflixov dokumentarac otkriva istinu o prevarantu koji je obmanuo čitavu naciju!

Viktoria Mikulić 11. travnja 2022.

Družio se s uvaženim licima poput Beatlesa, The Rolling Stonesa, pa čak i s kraljevskom obitelji, a Margaret Thatcher ga je obožavala…

S vremena na vrijeme pojavi se Netflixov dokumentarni serijal koji je svojom radnjom toliko ozbiljan da nam utjera strah u kosti.

Čini se da je “Jimmy Savile: Britanska horor priča” jedna od njih. Ne radi se o “Tinder Swindleru” ili “Lošem veganu”, već o čovjeku koji je navodno zlostavljao stotine ljudi, a pritom je zadržao ogromnu slavu.

4 puta je proglašen najboljim DJ-em, desetljećima je vodio razne emisije na BBC-u, a uz to se bavio humanitarnim radom i prikupio milijune za potrebite… Jimmy Savile bio je jedna od najomiljenijih TV osoba u Ujedinjenom Kraljevstvu. Generacije i generacije odrasle su uz njegovu prisutnost.

Europski gledatelji odmah mogu registrirati ime Jimmy Savile, ali za svakoga tko nije odrastao uz filantropa i TV osobu, ovaj dokumentarac predstavlja šok…

“Znao je da mu slava i moć pružaju svaka vrata.”. Svi u Velikoj Britaniji znaju istinu o Jimmyju Savileu – bio je odvratan, podli pedofil koji je zlostavljao više od 400 ljudi, od kojih su mnogi bili djeca. No, za sve koji ne znaju njegovu priču, ovaj dokumentarac nas upoznaje sa zlim čovjekom i vrlo jasno pokazuje kako je zavarao čitavu naciju, budući da su ga mase smatrale velikim humanitarcem i brižnom osobom.

Godinu dana nakon što je Savile umro, dokumentarni film ITV-a bio je prvi koji je rasvijetlio njegovo seksualno zlostavljanje. Ovaj novi film “razmatrat će neka od njegovih prijateljstava s poznatim licima i kraljevskom obitelji, te kako se izvukao s toliko toga unatoč tome što je tako dugo bio u očima javnosti.

Ovo je definitivno horor priča, a najgore od svega je što neki dan danas ne mogu pojmiti da je to zaista bio on, s obzirom koliko se uspio pretvarati i koliko je zapravo pomagao ljudima oko sebe.

U nastavku pogledajte trailer: