FOTO by IMDb

Film

Znate li da je Keanu Reeves izgovorio samo 380 riječi u novom John Wick 4 filmu?

admin 28. ožujka 2023.

Film traje 3 sata, a Keanu kao i obično priča šakama i hladnim oružjem

Svi obožavatelji Keanu Reevesa čekali su čitavu vječnost na nastavak filma John Wick, a četvrti nastavak od prošlog tjedna žari i pali kino dvoranama.

Kritičari i publika podjednako su pohvalili ovaj akcijski film u kojem Keanu Reeves ponovno tumači svoju ulogu titularnog ubojice.

Foto: IMDb

Jedan detalj o kojem obožavatelji pričaju je epsko trajanje od nevjerojatnih 2 sata i 49 minuta, a još je impresivnija činjenica da lik Keanu Reevesa izgovori ukupno 380 riječi u tom beskrajnom filmu.

U prvom nastavku filma, koji je trajao samo 101 minutu, gospodin Reeves rekao je ukupno 484 riječi, a sada u četvrtom nastavku odlučio je pričati još manje.

Foto: IMDb

Potreban je talentirani glumac da izrazi toliko toga s tako malo izgovorenih riječi, ali 58-godišnja zvijezda uspjela je to izvesti s takvom lakoćom, zadržavši nedostižnu karizmu po kojoj je lik poznat.

Redatelj Chad Stahelski rekao je da je sam Keanu Reeves taj koji stoji iza malog broja riječi, jer je izrezao otprilike pola dijaloga napisanog za njegov lik u ranom scenariju.

Foto: IMDb

Redatelj je zatim istaknuo scenu u kojoj John Wick raspravlja o dvoboju s negativcem Marquisom de Gramontom. Iako je dijalog trebao biti raspoređen u odnosu 50:50, Reeves je scenu sveo na što manje riječi kao što su ‘pištolji‘ i ‘bez milosti‘.

Njegov najdulji niz neprekinutog govora bila je rečenica: “Ti i ja smo davno ostavili dobar život iza sebe, prijatelju.”

Foto: IMDb

“Umjesto rječitih monologa glumac je želio prenijeti značenje govorom tijela i mikroekspresijom lica. On je misteriozan, a misterij dopušta publici da popuni praznine.” – zaključio je redatelj.