FOTO by Twitter

Ljubimci

Zlatni retriver ima vlastitu zaštitnu opremu za laboratorij

admin 08. ožujka 2021.

A sve kako bi mogao pomoći i asistirati svom vlasniku

Joey Ramp doživjela je 2006. godine nesreću gdje je prilikom pada s konja ozlijedila glavu i pretrpjela potres mozga. Nakon toga odlučila je vratiti se na studij i naučiti više o ljudskom mozgu, ali u ostvarenju njenih ciljeva postojao je i jedan problem.

Ozljeda je ostavila posljedice na Joey i ona je za svoj rad trebala imati psa asistenta koji bi joj pomagao u svakodnevnim aktivnostima. No kako je za ulazak u laboratorij za istraživanje potrebna kompletna zaštitna oprema imati psa uz sebe predstavljao je problem.

Zlatni retriver Samson bez razmišljanja prihvatio je poziv i odlučio biti na usluzi svojoj vlasnici bez obzira na sve prepreke koje su bile ispred njih. Samsonu su nabavili, a on je naučio opremiti se kompletnom zaštitnom opremom koja je potrebna za ulaz u laboratorij.

Zaštitna oprema uključuje odijelo i zaštitne naočale i moramo priznati da Samson u ovom “znanstveno – istraživačkom” izdanju izgleda preslatko.

Samson je tako prvi pas koji je dobio dopuštenje za ulazak u laboratorij Sveučilišta Illinois. Još jedan dokaz koliko su psi zakon i koliko su tu uvijek kada su nam najpotrebniji.