FOTO by Instagram @ / @

Dekor

Žir – atraktivan jesenski plod kao dekoracija u našem domu

Krešimir Šustić 02. listopada 2020.

Donosimo nekoliko ideja kako svoje životne prostore ukrasiti omiljenom hranom vjeverica

Prije nego se bacimo u ukrašavanje doma božićnim ukrasima i ornamentima, još ćemo neko vrijeme uživati u jesenskim dekoracijama i zemljanoj paleti boja.

Inspiraciju možemo pronaći u prirodi koja nas okružuje i tako u naše životne prostore unijeti dašak godišnjeg doba koje je bogato raznim plodovima.

Osim narančastih bundeva koje ćemo dubiti i izrezbariti za noć vještica, šarenog lišća, češera i kestena, svoje interijere možemo dekorirati omiljenom hranom vjeverica, žirom.

Plod hrasta ili bukve, posebno je upečatljiv zbog svoje “kapice” koja se nalazi na gornjem dijelu, te ga samim time čini atraktivnim i specifičnim.

Rjeđe se koristi za jesenski ukras od bundeve ili lišća, iako izgleda originalno i uz pomoć mašte ga možemo pretvoriti u pravo umjetničko djelo s vlastitim potpisom.

Najlakši način da ih koristite za ukrašavanje je staviti ih u stakleni svijećnjak, vazu ili čak napraviti držač svijeća od njih pomoću ljepila.

Također možete napraviti nekoliko prstenova za salvete, zalijepiti u oblik košare ili tornja i staviti na kamin, kao i pobacati po stolu ili u drvenu zdjelu uz ostale jesenske plodove.

No, najatraktivnije izgledaju kada ih posložite u neku lijepu posudu u kombinaciji s laticama cvijeća ili ih objesite na grane kako biste stvorili jednostavno, ali originalno drvce koje će upadati svima u oči.

Stoga, izađite u prirodu, skupite najbolje od jeseni i pustite mašti na volju. Ne zaboravite usve to uključiti i najmlađe članove obitelji, koji će probuditi pravog umjetnika u sebi.