FOTO by Instagram @lunabonita_intimates / @summerandpeach

Zabava

Žene tek sada otkrivaju čemu služe ‘ulošci’ u gaćicama

Mia Vodopija 30. studenoga 2021.

Saznajte ulogu vitalnog dijela gaćica...

Jeste li ikada primijetile, kada navlačite svoj omiljeni par gaćica, da postoji čudan “džep” na gaćicama? On zapravo ima bitnu ulogu kada su u pitanju udobnost i higijena.

Da, ovaj mali kvadrat od pamuka poznat je kao ‘uložak’, i vrlo je važan kada je u pitanju zaštita naših intimnih područja.

S obzirom na to da je žensko donje rublje obično izrađeno od sintetičkih materijala kao što je čipka, koja iako izgleda jako lijepo, nije prozračna tkanina za vašu intimnu zonu. Dugotrajno nošenje rublja koje nije pamučno može uzrokovati nakupljanje znoja i bakterija, koje mogu ostati zarobljene u donjem rublju.

Međutim, taj dio ‘uloška’ obično je izrađen od pamuka ili nekog drugog, nesintetičkog materijala, koji pomaže vašem intimnom području da ostane suho i bolje prozračeno. Uključivanje ovog malog komada tkanine u donje rublje pomaže smanjiti rizik od nastanka neugodnih stanja, kao što su infekcije mokraćnog sustava i gljivične infekcije – pomaže vašim genitalijama da ‘dišu’.

Mekši materijal ‘uloška’ također pruža mekše, udobnije mjesto za sprječavanje trenja. Dakle, ti maleni ‘ulošci’ su zapravo od vitalne važnosti! Posljednjih mjeseci učimo puno više o našem donjem rublju.

Nedavno smo objasnile zašto grudnjaci još uvijek imaju malu mašnu sprijeda, ali i donje rublje također ima mašnicu.

Zašto žensko rublje, a pogotovo grudnjaci, uvijek imaju malene mašne na sebi?

U temi na Redditu jedna je osoba objasnila: “Ta mašnica na rublju dolazi iz dana prije elastike, kada je vaše donje rublje držala na mjestu mala vrpca, provučena kroz čipku. Žene su sprijeda morale zavezali tu vrpcu jer je to najlakše mjesto za zavezati.”

Danas se čini da su se mašne koriste iz dekorativnih razloga.