Zabava

Žene napokon dijele stvari o trudnoći koje vam nitko ne govori

Mia Vodopija 30. lipnja 2021.

Ako razmišljate o djeci, znajte da su neke od navedenih stvari prilično rijetke

Žene na internetu dijele priče o ogromnim promjenama kroz koje prolazi njihovo tijelo tijekom trudnoće.

Iako je prilično poznato da porod može biti naporan (i to je blago rečeno), brojne žene se na Twitteru prisjećaju kako je devet mjeseci nošenja bebe uzelo danak na njihovim tijelima.

Vrijedi doduše istaknuti da su mnoge od ovih promjena rijetke, ali ako ste zabrinute, uvijek se možete posavjetovati s primaljom ili medicinskim stručnjakom ako vas bilo što zabrine tijekom vaše trudnoće.

Tema je nastala kao odgovor spisateljici i voditeljici podcasta Toni Tone, nakon što je svojim 214.000 sljedbenika napisala: „Gubitak zuba, gubitak kose, paraliza lica, proširene vene, natečeni gležnjevi, akne, mučnina, bolovi u leđima … i mnogo više“.

Jedna žena je napisala: „Do ovog tjedna nisam ni znala da je gubitak zuba povezan s trudnoćom“. U tweetu, koji je brzo prikupio više od 10 000 lajkova, vidjelo se kako druge žene dijele vlastita iskustva u trudnoći – neka od tih iskustva su istinski šokantna.

Jedna od mojih prijateljica više ne može ni skočiti. Ona se popiški kad skače? Ne može niti malo skočiti, Bože moj!” jedna je žena podijelila, dok je druga rekla: „Moram kihnuti kad stojim na mjestu!“ – „Da, pukli su mi zubi, pucala su mi koljena, ne mogu više skakati ni čučati“, rekla je druga žena.

Još jedna žena se nadovezala: „Imala sam Hyperemesis gravidarum (pretjerano povraćanje) i pet puta sam bila hospitalizirana zbog dehidracije.

Pred kraj trudnoće razvila sam ICP (intrahepatična kolestaza trudnoće) od koje vas neprestano svrbe ruke i stopala. Donji dio leđa me trajno boli. Gubitak kose nakon porođaja bio je zastrašujući, hahaha. Nikad više.“

Jedna žena je podijelila da je izgubila dio rebra u prvoj trudnoći. „Puklo je kad se beba jednom pokušala ispružiti. Do 8. mjeseca bila je prevelika za moje tijelo i kad bi se istegnula, imala sam problem sa žilama koje dovode krv / kisik u moj mozak. Odmah bih se onesvijestila.

Još jedna žena je nadodala: „Za mene je najgore bilo privremeno pogoršanje vida, otečene desni, devet mjeseci povraćanja, lomljive kose, bolovi u donjem dijelu leđa do danas i konstantne vaginalne infekcije. NE preporučujem i ne bih to ponovila“.

Jedna je žena govorila o stvaranja krvnih ugrušaka u majčinom mlijeku. Iako je Twitter razgovor svih tih žena pomalo mučan za čitati, druge su žene pohvalile iskrenost onih koji su prošli tešku trudnoću.

Hvala vam na iskrenosti i dijeljenju osjećaja“, napisala je jedna žena. „Žene se osjećaju kao da se moraju pretvarati da je to najbolje iskustvo ikad i to je problem”.

Muškarci i druge žene moraju znati kroz što rotkinje stvarno prolaze. Svaka je trudnoća različita za svaku ženu, neke ne osjećaju simptome, a druge imaju prave probleme.

Ako razmišljate o tome da ćete jednog dana imati svoje dijete, znajte da je lomljenje kostiju i gubitak zuba prilično rijetka nuspojava.

Mame, stvarno ste superheroji!