Moda

Zemljani tonovi, bye bye! 3 trendi boje za jesen 2022.

Daria Lovrić 02. rujna 2022.

Unesite raskoš u tmurnu jesen aktualnim HIT nijansama...

Kada biramo modne komade najvažnije je da biramo boje koje pristaju našem tenu i one u kojima se odlično osjećamo. Odabir savršene nijanse može u potpunosti promijeniti cjelokupan dojam i izgled jednostavnog odjevnog komada poput majice, hlača, kaputa ili modnih dodataka.

Osim što je važno da se boje prvenstveno nama sviđaju, nije naodmet baciti pogled na najnovije trendove koje nam donose kolekcije s modnih pista.

Glavni trendovi boja prema najnovijim kolekcijama za jesen 2022. donose raskošnu i bogatu paletu koja će oplemeniti kišno i tmurno razdoblje pred nama.

Glamurozna jesen 2022.

Prema vrhunskim modnim dizajnerima, pred nama je kraljevska 2022. godina. U paleti boja prevladavaju ekstravagantne bogate boje poput kraljevsko ljubičaste, goruće crvene, Kelly Green zelene, plavozelene, jarko plave i baby roze.

Iako su zemljani tonovi uvijek IN, došlo je do promjena koje su nas oduševile. Mnogi su poznati dizajneri već sada lila zamijenili efektnom ljubičastom, pink ružičastu nježnom baby nijansom, jesensku bordo jarko crvenom i maslinastu jarko zelenom. Iako su nas sve popularne nijanse očarale, nekima ipak dajemo malu prednost.

Royal ljubičasta

Kraljevsko ljubičasta glavni je oslonac mnogim dizajnerima, posebice modnim kućama Bottega Veneta i Blumarine. Nijansa ljubičastih dragulja klasična je jesenska nijansa, iako godinama nije bila u središtu pažnje.

Royal ljubičastu možete nositi kao glavnu boju na pletenim vesticama, odijelima, haljinama ili kao statement komad u obliku zimskog kaputa.

Najljepše se spaja s neutralnim tonovima poput camel nijanse, boje pijeska ili boje kave. Vladavinu ljubičaste primjećujemo i u nail industriji, a dominirat će i u frizerskim salonima.

Goruća crvena

Narančasta je možda bila boja ljeta, ali dizajneri su spremni pojačati vrućinu ove jeseni gorućom crvenom bojom. Ova odvažna nijansa bezvremenski je klasik pa svakako prije nego skoknete u dućane ili web trgovine, provjerite svoje lokalne vintage trgovine ili set odjeće koji već nekoliko godina stoji na dnu ormara.

Upečatljivu crvenu najčešće nosimo na noktima, a dominira i make up industrijom. U svakom slučaju goruća crvena je odvažna, sexy i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Jarka zelena

Jaka i upečatljiva nijansa zelene, odnosno Kelly Green, boja je koja ne prolazi neopaženo. Bogata, hrabra, zaigrana, predivna – samo su neki od epiteta koji nam padaju napamet kada ugledamo ovu nijansu zelene.

Upečatljivu nijansu zelene kombinirajte s neutralnim tonovima poput crne, bijele i bež. Ako ste nešto hrabriji odaberite kaput, torbu ili haljinu u Kelly Green nijansi i kreirajte upečatljive lookove.