Željno očekivani Le Diner en Blanc ima novi datum!

Viktoria Šafranić 30. svibnja 2017.

Najelegantniji piknik u bijelom održat će se u subotu 10. lipnja, a prognoze zasad najavljuju ugodnu i toplu večer

Iako je zbog lošeg vremena premijerno zagrebačko izdanje večere Le Diner en Blanc koje se trebalo održati 20. svibnja otkazano, one koji s nestrpljenjem iščekuju ovaj jedinstveni događaj razveselit će vijest da je danas objavljen novi datum! Proces registracije je također ponovno otvoren tako da svi oni koji žele provesti lijepu večer uz druženje s prijateljima, dobru hranu i vrhunsku zabavu, a nisu još stigli osigurati svoju ulaznicu, mogu to učiniti sad. Svi zainteresirani se još uvijek stignu registrirati na službenoj stranici Le Dîner en Blanc i kupiti svoju ulaznicu.

Iako se datum promijenio, koncept večer ostaje isti – gosti će dobiti informaciju o točnoj lokaciji sat vremena prije početka koji je predviđen za 19 sati. Svi moraju doći odjeveni u isključivo bijelu kombinaciju te sa sobom ponijeti stol, dvije bijele stolice, bijeli stolnjak, gourmet košaru za dvoje s priborom za jelo, bijeli ubrus i vreću za smeće.

Par koji se istakne maštovitom modnom usklađenosti imat će priliku osvojiti i vrijednu nagradu, točnije put u Pariz koji dodjeljuje Story Gourmet. Nagrada će se dodjeljivati i za najbolje dekorirani stol, stoga nije naodmet početi planirati i zanimljive bijele ukrase koji će jednostavni bijeli stol pretvoriti u onaj iz časopisa, a oni kojima to najbolje pođe za rukom imat će priliku uživati u vikendu u Saints Hills vinariji.

Otmjenu večeru i glamurozne odjevne kombinacije savršeno će se upotpuniti i glazbeno scenski spektakl koji je također tajna, ali poznato je da popratni program često uključuje nastupe poznatih glazbenika i DJ-a, uzbudljive performanse akrobata i plesača te neizostavni veličanstveni vatromet o kojem se priča do sljedećeg izdanja.

Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 250 kuna, odnosno 300 kuna ukoliko se posjetitelji odluče za opciju prijevoza. Organizirani autobusi će u unaprijed određeno vrijeme obilaziti dogovorena stajališta u gradu i prevoziti goste i njihove stvari do tajne lokacije gdje će se piknik održati, a za povratak će se pobrinuti taksiji koji će čekati na improviziranom stajalištu kod lokacije. Početak nezaboravne večeri ispunjene druženjem s prijateljima i uživanjem u dobroj hrani i piću predviđen je za 19 sati, a trajat će do ponoći.

Kako bi se u potpunosti mogli posvetiti uživanju, organizatori su sudionicima ponudili i opciju online kupnje košare s delikatesama koje će ih dočekati na samoj lokaciji, a pripremit će ih vrhunski chefovi poznatih zagrebačkih restorana Blatazar, Okrugljak, Dubravkin put, Basta i Spoon. Košarice navedenih restorana također se mogu odabrati i kupiti na službenoj stranici, a osim hrane, sve one koji nemaju potrebnu opremu oduševit će vijest da je također mogu unajmiti po cijeni od 300 kn.

Organizatori savjetuju da požure jer je broj setova namještaja, kao i košara s hranom, ograničen. Za goste prvog piknika pripremljen je i vrhunski odabir pića pa će se tako na službenoj stranici moći odabrati šampanjac Piper-Heidsieck Cuvée Brut, vina Saints Hills Rośe, Roko i Nevina, te vode Janu i Jamnicu.

StoryGourmet kao najcjelovitiji, najmoderniji i najluksuzniji hrvatski magazin posvećen kulinarstvu i kulturi blagovanja idealan je medijski partner projekta Le Dîner en Blanc. Svojim visokim standardima produkcije, modernim pristupom gastro sceni, te nadasve originalnim konceptom koji podrazumijeva da ga autorski stvara tim od petero vrhunskih chefova: Andrej Barbieri, Marin Medak, Ivan Pažanin, Petra Jelenić i David Skoko, StoryGourmet se već prvim brojem nametnuo kao omiljeno štivo najzahtjevnijih kulinarskih profesionalaca i znalaca, ali i svih zaljubljenika u kuhanje i foodiea. Kreativnost i strast kao osnovni pokretači bez daljnjega su karakteristike koje spajaju ova dva projekta u savršenu cjelinu.

Više informacija o pravilima nalazi se na službenoj web stranici zagreb.dinerenblanc.com.