Želimo teglice koje nam točno govore kako se naše biljke osjećaju!

Viktoria Šafranić 23. srpnja 2019.

Ovisno o znakovima raspoloženja, znat ćete što im je potrebno!

Za sve one kojima nedostaje Tamagotchi, stiže odlična vijest! Najnovija tehnologija ne samo da će vam uljepšati dan, već će vam i potpuno olakšati brigu o biljkama. Ako niste neki naučnik hortikulture, no volite ‘živo cvijeće’ i unutar vašeg doma imate barem nekoliko biljaka, onda nastavite čitati dalje.

Postoji nova pametna posuda koja vaše biljke pretvara u virtualne kućne ljubimce, a njezino je ime Lua.

Pomoću pametnih senzora moguće je emitirati čak 15 animiranih emotikona koji će vam pokazati kako se vaše biljke osjećaju. Ovisno o temperaturi, vlažnosti tla i izloženosti svjetlu, ova teglica za biljke određenim raspoloženjem signalizirat će što im je potrebno.

Dok je šest animacija izravno povezano sa zdravljem vaše biljke i općim blagostanjem, ostalih devet vašoj biljci daje iskru osobnosti. Točno ćete znati kada je biljku potrebno zalijevati, što učiniti kada ste joj dali previše vode, treba li više svjetla ili mračniji prostor, je li joj vruće ili hladno.

Od vas se samo očekuje da pratite znakove kako bi vaše biljke ostale postojane dulje vremena, a vaša kuća odisala životom.

Ova pametna teglica potpuno je prilagodljiva zahvaljujući pratećoj aplikaciji. Omogućuje vam da pregledate kategorije i podesite postavke, promijenite proporcije lica i prilagodite animacije.

Tu je i senzor pokreta koji omogućuje Luinim očima da prate kretanje ispred njih i gledaju vas.

Dolazi u nekoliko boja i trenutačno je dostupna samo putem predbilježbe na platformi Indiegogo za £89, a prve isporuke kreću u prosincu 2019. godine.

Bez obzira da li ste ljubitelj tehnologije ili fanatik za kućne biljke, možda ste upravo pronašli savršen dar za ovaj Božić…