FOTO by JYSK, Lesnina, Vivre

Dekor

Zelena oaza doma uz zanimljive viseće posude za biljke

admin 06. ožujka 2021.

Svatko može pronaći onu koja mu se najviše sviđa i koja odgovara prostoru u kojem živi

Dolaskom proljeća i toplijeg vremena jedva smo dočekali opremiti svoj vrt, terasu ili balkon. Imamo sreće što je na policama naših trgovina pregršt zanimljivih proizvoda. Viseće posude za biljke zasigurno su jedne od njih.

Tradicija nalaže da biljke stoje u posudama na prozoru ili podu, ali sve više ljudi odupire se tom uvriježenom pravilu i smišlja novi način skladištenja biljaka. Jedan od njih je postavljanje biljaka u viseće tegle za cvijeće.

Pletene viseće posude, metalne, od prirodnih i umjetnih materijala samo su neke od mnogobrojne ponude. Svatko može pronaći onu koja mu se najviše sviđa i koja odgovara prostoru u kojem živi. 

Ako nemate previše prostora za odlaganje biljaka onda su viseće posude pravi odabir za vas. Uz to što ne zauzimaju prostor budući da vise, odaju dojam profinjenosti samome eksterijeru ili interijeru. Uz odgovarajuću biljku, besprijekoran i originalan izgled neće izostati.

Jednostavne i elegantne lako se uklapaju u svaki stil uređenja prostora. Jer nema ništa ljepše nego sjediti i ispijati jutarnju kavu i gledati svoju zelenu oazu mira. Ako ste kreativnog duha, svaku viseću posudu možete i spojiti i nanizati jednu na drugu i tako stvoriti vertikalnu viseću biljnu kompoziciju. 

Postavljanjem posude na odgovarajuće mjesto u prostoru stvarate dojam njega kakvog želite. Danas su posude za biljke prenamijenile svoju svrhu u nešto puno više, one postaju dodatak prostoru i čine ga vizualno privlačnijim. 

Dizajnom nas mogu podsjetiti više na moderne svjetiljke nego na same posude, a to nam samo govori koliko se lijepih i zanimljivih primjeraka nalazi na policama naših trgovina. Zato što prije otiđite u obližnje trgovine i izaberite primjerak koji će zasjati u vašem stanu ili okućnici. 

U nastavku izdvojili smo nekoliko primjeraka.

Autor teksta: Zrinka Majstorović