Zašto zvijezde nose prevelike cipele na crvenom tepihu?

Marko Stipić 07. ožujka 2017.

Svjetski poznati stilisti konačno otkrivaju...

Vjerojatno ste primijetili kako mnoge zvijezde na crvenim tepisima uz haljine savršenog fit-a odabiru cipele koje su često i za broj veće. Radi li se o novom suludom trendu ili za to postoji objašnjenje?

Kristen Stewart – Venice Film Festival 2015.

Istina je kako većina celebova svojevoljno odabire veću obuću koja je uglavnom ili preduga ili preširoka za njihova stopala. To je poznati trik stilista kojime sprječava oticanje nogu i stvaranje žuljeva s obzirom na to da u cipelama provedu više sati a često i čitave večeri. Odabirom štikli ili visokih sandala koje su barem za broj veće omogućeno im je uživanje u eventu bez stiskanja, trljanja cipela od osjetljive dijelove stopala te općenito boli i neudobnosti.

© Alberto Terenghi/REX

  Kristen Bell – People’s Choice Awards 2012.

Kako poznate dame tijekom večeri ne bi izletjele iz vrtoglavih štikli stilisti su se dosjetili u unutrašnjost cipela staviti silikonski uložak koji pruža stopalima savršenu udobnost dok ujedno popunjava višak prostora i onemogućuje klizanje. Silikonski ulošci za razliku od klasičnih ne otežavaju cirkulaciju što znači kako neće doći do oticanja nogu.

Još jedna taktika stilista jest postavljanje obostrano ljepljive trake na unutrašnjost cipele.

Amy Schumer – Cinemacon 2015.

Iako je ovaj trik nije novost u svijetu red carpet lookova dugo vremena su se cipele kombinirale s dugim haljinama čiji bi porub prekrio malu tajnu većih cipela. U posljednje vrijeme celebovi su se toga prestali sramiti i odlučili je podijeliti sa svijetom.

Photo By: Jeffrey Mayer/Contributor

Photo By: © Byron Purvis/AdMedia/Sipa USA/East News

Izvor: Bright Side

Preveo: Marko Stipić