FOTO by Shogyce

Elegant

Zašto su prirodni sapuni postali sastavni dio moje beauty rutine?

Daria Lovrić 10. prosinca 2022.

Predivno izgledaju, božanstveno mirišu i ne sadrže štetne sastojke!

Naša će koža u naredim mjesecima biti izložena niskim temperaturama, hladnoći, suhim zrakom kao posljedicom zatvorenih prostora i grijanja i drugim vanjskim oštećenjima koje uzrokuju snijeg, mraz i temperature ispod nule.

Prirodni sapuni Shogyce

Kako bi spriječila dodatnu iritaciju, starenje kože, dehidraciju i hiperpigmentacijske promjene krenula sam u potragu za prirodnim proizvodima koji će mi pomoći u narednom periodu i shvatila da sam ih trebala početi koristiti davno prije.

Prirodni sapuni Shogyce – spas za kožu!

Prirodna kozmetika općenito je bolja za njegu kožu, a to ponajbolje znaju oni koji je redovito koriste. Kupovni sapuni po svojoj pH vrijednosti mogu poremetiti pH kože te tako omogućiti razvoj bakterija stoga sam im odlučila dati priliku.

Prirodni sapuni Shogyce

U hladnom periodu, nakon napornog radnog dana, najviše volim stati pod vrući tuš i nakon toga u fluffy pidžami uživati u cozy ambijentu ispijajući topli napitak. Iako vruća voda za našu kožu nije najbolji izbor, u prilog mi nisu išli ni moji dosadašnji proizvodi – sve dok nisam otkrila Shogyce.

Ima li boljeg proizvoda od onoga koji je nastao u domaćoj radinosti, od prirodnih sastojaka i s puno ljubavi? Ako pitate Shogyce – šogorice koje osim obiteljskih vežu i poslovne veze, odgovor bi bio da takvog proizvoda nema.

Prirodni sastojci bez štetnog učinka

Shogyce sapuni nastaju metodom hladnog postupka uz korištenje prirodnih sastojaka. Domaće maslinovo ulje i svinjska mast, kokosovo ulje te palmino ulje samo su neki od “masnih” sastojaka koji se nalaze u sapunima.

Prirodni sapuni Shogyce

Osim što smo željeli promjenu i htjeli smo isprobati prirodne sapune, Shogyce proizvodi su nas privukli svojim neodoljivim izgledom. Efektni oblici, dodaci voća, sušeno bilje, latice cvijeća, komadići suhih začina i šarolika paleta boja potaknuli su nas na kupnju ovih prirodnih sapuna.

Kako bi postigle zanimljiv dizajn i raskošnu paletu boja Shogyce koriste prirodne boje kako ne bi narušile kvalitetu sapuna.

Prirodni sapuni Shogyce

„Valja istaknuti kako je baza naših sapuna bež nijanse, dok naša mašta i znanje doprinose zanimljivijem izgledu i mirisu istih. Ključno je da koliko god sastojaka naš sapun imao, i dalje je isključivo prirodno spravljen. Izgledom samog sapuna ne želimo narušiti njegovu prirodnost. Boje za naše sapune primarno dobivamo iz voća, povrća i biljaka. Cimet, kakao, curry, crvena paprika i kamilica samo su neki od dodataka koje koristimo, a što se ostalih sastojaka tiče, mogućnosti su nam velike.“ – objašnjavaju nam simpatične šogorice.

Proces izrade Shogyce sapuna           

Kako bi nastao Shogyce prirodni sapun potrebno je puno ljubavi, kreativne ručice, strpljenje i želja. Uz navedeno, potrebno je imate i prirodne sastojke te opremu od kvalitetne plastike i inoxa jer dolaze u doticaj s kaustičnom sodom koja je u reakciji jako nagrizajuća.

Prirodni sapuni Shogyce

„Govoreći o opremi, neizbježno je spomenuti silikonski kalup koji je obložen kvalitetnim drvom, kako bi smjesa koju u njega ulijemo bila fiksirana i ispravno se osušila, profesionalni rezač s dvije vrste oštrica koji točno u milimetar reže naše sapune, digitalnu vagu kojom računamo količinu sastojaka naših recepata, štapnim mikserom koji sve sastojke pretvara u kremastu smjesu s kojom je kasnije lakoća raditi. Nadalje, tu su i profesionalni kuharski termometar, ručna pjenjača, vrčevi raznih milimetraža i posudice za miješanje sastojaka.“ – objašnjavaju nam Shogyce sam postupak.

Unikatni Shogyce sapuni su remek-djela!

Osim što vam preporučujemo da ih obavezno uvrstite u svoju beauty rutinu, Shogyce sapuni su odlični kao poklon za Božić, rođendan ili neku drugu prigodu, a sve su češće poklon gostima kao zahvalnica za vjenčanja, djevojačke večeri, ali i sve druge svečanosti.

Prirodni sapuni Shogyce

Naš favorit je sapun od zelene gline koji pozitivno djeluje na upaljena područja na licu, akne i druge kožne probleme, stoga ako imate sličnih problema obavezno ga isprobajte.

Ono što pokreće i motivira Shogyce da rastu i razvijaju se je zadovoljstvo i zdravlje klijenata, stoga vjerujemo da ćemo uskoro uživati u mnoštvu noviteta koji će proizaći iz ove kreativne radionice.

Prirodni sapuni Shogyce

Za sve novosti zapratite njihove društvene mreže Facebook i Instagram i pronađite svoje beauty favorite!