Zabava

Zašto su bebe rođene u ožujku posebne?

admin 23. veljače 2024.

Predstavljaju dolazak proljeća i nove početke...

Ožujak je mjesec u kojem se opraštamo od zime i pozdravljamo dolazak proljeća. Možda to objašnjava zašto bebe rođene u ožujku uvijek traže vedriju stranu života. Osobe rođene u ožujku u najviše su slučajeva optimistični i sretni, u usporedbi s osobama koje su rođene u zimskim mjesecima. 

Čini se da su osobe rođene u ožujku i dolazak proljeća usko povezani i da predstavljaju dolazak optimizma i pozitivne energije. Bebe rođene u ožujsku nosit će horoskopski znak Ribe – koje su optimistične, ambiciozne i odlučne ili Ovna – za kojeg se kaže da je vatren i strastven. 

Izuzetno pozitivni

Brojne studije već su dokazale da su osobe rođene u ožujku (ali i u travnju i svibnju) sretnije i optimističnije osobe za razliku od osoba rođenih u ostalim godišnjim dobima.

Dobre karijere

Osobe rođene u ožujku iz nekog razloga imaju velike šanse za uspjeh u karijeri. Jedno istraživanje okupilo je 375 top menadžera i na kraju je bila zanimljiva činjenica da je 12.5% njih rođeno u ožujku.

Noćne ptice

Nekoliko studija došlo je do zaključka da djeca rođena u proljeće i rano ljeto uglavnom idu na spavanje kasnije od onih rođenih u jeseni i zimi. Vrlo je vjerojatno da će ova osoba bez problema funkcionirati s malom dozom sna.

Dobro zdravlje

Za one rođene u ožujku postoje i zanimljive činjenice vezane za zdravlje. Iako još nedovoljno istražene, one kažu da su osobe rođene u ovom periodu u manjem riziku od astme te da nemaju problema s dioptrijom. Naravno, to ne znači da im nikada neće trebati naočale ili inhalator, ali neke specifične istraživačke studije došle su i do ovog zanimljivog podatka.

Visoke osobe

Osobe rođene u ožujku nemaju problema kada treba dohvatiti nešto s najviše police jer prema mnogim studijima bebe rođene u ožujku obično su više od ostalih. Točnije, gen rasta najviše je izražen kod osoba rođenih krajem ožujka, ali on obuhvaća i one rođene početkom ožujka i kroz čitav travanj.

Sve navedene stvari samo su dio raznih istraživanja unutar kojih se došlo do zanimljivih zaključaka. Činjenica je da je svaka beba posebna, bez obzira u kojem je mjesecu rođena, ali za one rođene u ožujku neka istraživanja dokazuju da je ta posebnost za nijansu izraženija.