Zabava

Zašto moramo provoditi vrijeme potpuno sami?

Antonija Andabak 16. lipnja 2023.

Ovaj tekst namijenjen je osobama koje vole izdvojiti vrijeme za sebe i onima koji to tek planiraju jer nikad nije kasno uvesti jednu lijepu naviku koja će vam pomoći napuniti baterije

Neki su od vas ovu naviku stekli još kao tinejdžeri i šetali u samoći u prirodi nedaleko od roditeljske kuće. Kako ste odrastali, shvatili ste da trebate vrijeme za sebe da biste složili misli o sebi i svom životu. Neki od vas to vrijeme koriste svaki dan i to je odličan način da pobjegnete od konstantih ometanja poput mobitela i kompjutera.

Odvojite vrijeme samo za sebe

Biti sam nekome je potreba u životu, a mi donosimo razloge zašto je s vremena na vrijeme potrebno izdvojiti vrijeme da budete SAMI.

Zašto provesti vrijeme sam sa sobom?

Mnogo vas kima glavom u znak odobravanja pošto već izdvajate vrijeme za potpuni mir i shvaćate njegovu potrebitost i svrhu u cilju osobnog razvitka i mentalnog jačanja. Također, mnogi od vas čitate i pitate se zašto netko uopće treba bit sam sa sobom. Shvaćamo i taj pogled jer biti sam djeluje apsolutno zastrašujuće ako na to niste navikli.

Jednostavnije je isključiti svoje misli i skrolati novosti na Facebooku nego se suočiti s našim unutarnjim mislima i  emocijama. Jednostavnim načinima isključivanja misli ne pomažete napuniti se novom energijom i motivacijom u svijetu konstantne komunikacije i kontakta. Postoji pregršt benefita koji proizlaze iz vremena provedenog sa samim sobom, provjerite u nastavku koji su:

1.Vrijeme provedeno sa samim sobom pomaže u razvijanju i jačanju svojih uvjerenja o tome tko ste kao osoba

Bit ćete u mogućnosti jačati vlastita uvjerenja jer ćete imati dovoljno vremena kontemplirati o temama i stvarima koje su vam bitne u životu. Također, pomoći će vam lakše voditi dijaloge i rasprave s kolegama, prijateljima i rodbinom upravo jer ćete znati tko ste i iza kojih stavova čvrsto stojite.

2.  Vrijeme provedeno sa samim sobom pomaže napuniti baterije

Posebno se odnosi na vrijeme kada ste pod stresom. Jednom kada nađete metodu psihičkog oporavka, bit ćete u mogućnosti suočiti se s bilo kojom preprekom i izazovom koji će vam stajati na putu.

3. Imat ćete šansu uspostaviti zdrav odnos sa svojim emocijama

Stvaran osjećaj vaših emocija poput sreće, tuge, ljutnje i straha, pomoći će vam u unutarnjem napredovanju i razvijanju u svrhu postizanja vašeg najvećeg potencijala.

4. Naučit ćete da ste jedino vi zaslužni za vlastiti život i sudbinu

Izdvajanje vremena za introspekciju dozvolit će vam uvidjeti da ste vi na mjestu vozača svog života i da uvijek vozite prema smjeru u kojem želite ići.

5. Prestat ćete tražiti potvrdu drugih ljudi o vašoj vrijednosti

Ovo je doista bitno. Na žalost, uvijek smo okruženi ljudima koji ne vjeruju u nas ili naše snove, još je gora spoznaja da su to članovi vaše obitelji. No…kada provodite dovoljno vremena sa samim sobom, shvatit ćete da ne trebate nečiju potvrdu o vašoj vrijednosti jer ćete znati cijeniti sebe i što je istina u vama samima, u vašem srcu.

6. Vrijeme provedeno sa sobom pomaže pri otkrivanju nećega dubljeg u sebi

Ranije smo pisali o intuiciji i kako si morate dozvoliti osjećati je. Slušajte što vam intuicija govori. Što vam srce govori. Nađite mir u tišini osame. Prigrlite taj osjećaj dobivanja poruka vlastite duše.

Zapamtite da vrijeme provedeno sa sobom dopušta smiriti um od buke kojom smo okruženi svaki dan. Naučite kako biti sam sebi najbolji prijatelj. Kako sam sebe zabaviti. Nema većeg dara od toga da samog sebe upoznajete i najbolje poznate.

Ako ste u brizi kako provesti vrijeme sa sobom, započnite s malim seansama od par minuta. Tih par minuta učinit će čuda u smirivanju vašeg uma. Pokušajte odmah danas!