FOTO by Instagram @mohitofashion / @j.diore_ / @reserved

Moda

Zašto je bež boja najskuplji dio vašeg jesenskog ormara?

Viktoria Mikulić 07. rujna 2022.

Obožavamo je!

Baš kao što su crna i bijela uvijek aktualne, u jednakoj mjeri popularne su i nude nijanse. One su baza našeg ormara i bez problema ih spajamo s mnoštvo drugih boja i printeva. Ako ne znate što odjenuti, s bež bojom ne možete pogriješiti. Ona je hit u svim godišnjim dobima, a osobito je volimo najesen u kombinaciji s pletivom.

Postoji odjeća samo za jedno godišnje doba, za desetljeća ili čak za sva vremena. A ako vjerujete stilistima, bež odjevni komadi pripadaju ovom trećem. U čemu je čar ove boje? Imamo odgovor: vrlo je jednostavna, bezvremenski klasik, a istodobno izgleda skupo i elegantno u svim okolnostima.

Bež ima još jedan naziv, a to je “nova crna”. Boja kave s mlijekom je diskretna, jednostavna i prilično neutralna. Lako se uklapa u šarenu paletu kao sigurna i osnovna boja za casual ili poslovni look.

Uobičajenu kombinaciju hlača i sakoa ili suknje i džempera čini znatno “skupljom”. Ako je vaš cilj izgledati prezentirano i skupo, onda biste svakako trebali pribjeći bež boji. Mi smo izdvojili nekoliko komada koji su upravo pristigli u high street trgovine poput Zare, Manga, Mohita i Reserveda.

Od džempera, pletenih haljina različitih dužina do neodoljivih vesti, potražite inspiraciju u bež boji ove jeseni: