Zaštita od sunca kojoj možete vjerovati!

Viktoria Mikulić 27. srpnja 2018.

Eau Thermale Avène predstavlja najvažniji ljetni trend: nježna i učinkovita zaštita svih tipova kože

Zaštita kože od sunca je imperativ i točka.Potrebna je svim tipovima kože, svakoj dobnoj skupini i svakoj puti, odnosi se na izlaganje suncu na svim kontinentima, klimatskim uvjetima i navikama. Stoga bi trebala postati vječni ljetni trend, dok zablude poput „kada je oblačno ne mogu izgorjeti“, „ionako sam u vodi cijelo vrijeme“, „već sam uhvatila boju pa se ne trebam mazati“, „mi dečki ionako kartamo u hladu cijelo vrijeme“ zaslužuju temeljiti i vječni zaborav.

Dermatološki laboratoriji Avène ponose se svojom ekspertizom kada je riječ o njezi svih tipova osjetljive kože, bilo da je riječ o svakodnevnoj kozmetičkoj rutini ili zaštiti od sunca koja je potrebna cijele godine, a naročito je aktualna u ljetnim mjesecima. Zrela koža, problematična koža sklona aknama, osjetljiva i netolerantna koža, sve su to problemi za koje Eau Thermale Avène ima rješenje. Stoga podsjećamo da su

Eau Thermale Avène proizvodi za zaštitu od sunca do kraja srpnja u svim bolje opskrbljenim ljekarnama dostupni po 25 posto nižim cijenama.

Problematična koža sklona aknama treba…

Visoku zaštitu od sunca koje će ujedno i matirati kožu. Urbani mit kaže da sunce poboljšava stanje problematične kože, no kao i većina urbanih mitova i on je nažalost neistinit. Sunce isušuje kožu, pa žlijezde lojnice povećano luče sebum, a da stvar bude gora, prirodna obrana kože od UV zračenja podrazumijeva i povećano stvaranje melanina koji zatamnjuje ožiljke od akni te uzrokuje zadebljanje rožnatog dijela površinskog sloja kože.

Spomenute će promjene pogoršati stanje masne kože uzrokujući tzv. rebound efekt. Dermatološki laboratoriji Avène razvili su Cleanance emulziju za zaštitu od sunca SPF 50+. Ta hidratantna i matirajuća emulzija njeguje masnu kožu sklonu nepravilnostima pružajući istovremeno i vrlo visoku zaštitu od štetnog UVA i UVB zračenja zahvaljujući kombinaciji zaštitnih faktora maksimalnog spektra apsorpcije.

Snažan antioksidans pre-tokoferil štiti kožu od djelovanja slobodnih radikala, dok cink glukonat djeluje protuupalno. Monolaurin je zadužen za reguliranje lučenja sebuma, dok Avéne termalna izvorska voda dodatno umiruje kožu. „Drytouch“ vodootporna tekstura jamči trenutno upijanje i matirajući učinak te ne ostavlja bijeli trag na koži. Proizvod je fotostabilan te ne sadrži silikone, alkohol i parabene.

Novo, praktičnije pakiranje s pumpicom te nude-feel tekstura dodatno će povećati zadovoljstvo korištenja.

Cleanance emulziju za zaštitu od sunca SPF 50+ (50 ml tuba s dozatorom): 157,14 kn

Zrela koža treba…

Visoku zaštitu od sunca koja će umanjiti negativne učinke fotostarenja koje nastaje izlaganjem UV- zrakama. Foto-starenje je najopasniji vanjski čimbenik budući da u starenju kože utječe sa čak 90 posto, no taj je negativni utjecaj lako ograničiti prevencijom. Potrebno je ne provoditi previše vremena na suncu, zaštititi tijelo odjećom, nosite sunčane naočale s UV zaštitom i koristiti proizvode za zaštitu od sunca s visokim faktorom.

I ne zaboravite, djeca mlađa od 3 godine ne smiju NIKADA biti izravno izložena suncu. EauThermale Anti-aging zaštita od sunca SPF 50+ svoju učinkovitost u preveniranju foto-starenja duguje anti-aging djelatnom sastojku Ascofilline TM te ekskluzivnoj kombinaciji fotoprotektivnih filtera Sunsitive® protection. Rezultat rada istraživačkih laboratorija Pierre Fabre, osigurava vrlo visoku zaštitu od širokog spektra UVA-UVB zraka (i dugih i kratkih zraka) s minimalnim brojem fotostabilnih zaštitnih filtera.

Snažni antioksidans pre-tokoferil pruža zaštitu od negativnog djelovanja slobodnih radikala, a Avène termalna izvorska voda umiruje i djeluje antiiritirajuće te ostavlja trenutni osjećaj ugode na koži. Lagana, fluidna i transparentna tekstura hidratizira gornje slojeve kože, a posebno pakiranje s pumpicom dozatorom jamči precizno doziranje proizvoda. Anti-aging zaštita od sunca je fotostabilna i vodootporna, ne sadrži silikone te pruža širok spektar UVA-UVB zaštite.

Eau Thermale Anti-aging zaštita od sunca SPF 50+ (50 ml tuba s dozatorom): 165,41 kn

Osjetljiva koža treba…

Zaštitu od sunca koja će jamčiti sigurnost od UVA/UVB zraka širokog spektra, neće izazvati iritacije i pritom biti ugodna za korištenje. EauThermaleAvène Krema za zaštitu od sunca SPF 50+ ove godine dolazi s novom formulom, teksturom i pakiranjem koja će dodatno poboljšati učinkovitost i zadovoljstvo korištenja. Nude skin feel tehnologija pruža osjećaj “gole kože”, ne ostavlja tragove i pruža osjećaj ugode.

Ekskluzivna kombinacija fotoprotektivnihfiltara, SUNSITIVE® PROTECTION, rezultat rada istraživačkih laboratorija Pierre Fabre, osigurava vrlo visoku zaštitu od širokog spektra UVA-UVB zraka uz minimalni broj fotostabilnih zaštitnih filtara. Formuli su dodani snažni antioksidansi, kombinacija pre-tokoferil i tialidin pruža zaštitu od negativnog djelovanja slobodnih radikala. Avène termalna izvorska voda umiruje i djeluje antiiritirajuće te ostavlja trenutni osjećaj ugode na koži. Formula je biorazgradiva, a pakiranje s pumpicom dozatorom omogućit će nanošenje točne količine proizvoda.

EauThermaleAvène Krema za zaštitu od sunca SPF 50+ (50 ml tuba s dozatorom): 144 kn

Zaštita kože koja poštuje ocean: ekološki pristup

Ekološki prihvatljivi pristup povelje Skin protect, Ocean respectdao je snažan pečat EauThermaleAvène liniji za zaštitu od sunca. Proizvodi predstavljeni 2018. godine u potpunosti su u skladu s tom poveljom što znači sljedeće:

  • Broj i koncentracija filtera svedeni su na minimum
  • Nema filtera koji su topljivi u vodi
  • Formule su bio-razgradive
  • Ne sadrže silikone

Projekt Skin protect, Ocean respect iniciran je prije 5 godina, a pomogao je razviti proizvode za zaštitu od sunca koji su ekološki prihvatljivi te je zahvaljujući pomno biranim sastojcima smanjen utjecaj na morski ekosustav. Prihvaćanjem ove inicijative dermokozmetičkibrendEauThermaleAvène obvezao se na ostvarenje dva važna cilja: korištenje vlastite ekspertize za pružanje optimalne zaštite od sunca za osjetljivu kožu koja će pritom imati minimalan utjecaj na morski život.