FOTO by Instagram @placeinfo / @croatiafulloflife

Putovanja

Zarečki krov – očaravajuća prirodna atrakcija u Istri koju vrijedi posjetiti

Daria Lovrić 13. srpnja 2023.

Skriveni dragulj na Pazinčici, omiljeno je kupalište i jedan od najvećih slapova u srcu Istre...

Iščekujući godišnje odmore u potrazi smo za savršenim lokacijama za kratki, ali slatki vikend getaway ili za jednodnevni izlet koji uključuje obilaske TOP lokacija. Kako bi pobjegli daleko od gradske gužve i zagađenog zraka ne moramo daleko putovati.

O ljepotama Istre mnogo smo puta pisali radi prirodnih ljepota, čistog mora, dobre hrane i vina te bogate kulturne baštine. Iako često pomislimo da smo vidjeli sve, svaki put se oduševimo skrivenim biserima koje čuva naš najveći poluotok.

Skriveni dragulj u unutrašnjosti Istre

Slap na Pazinčici slovi za jedno od najdražih kupališta Pazinaca i uz Pazinsku jamu najzanimljivija je prirodna atrakcija vodotoka Pazinčice. Sam slap visok je desetak metara, a jednako toliko se procjenjuje i dubina jezera.

Nalazi se pored stare ceste za Cerovlje, a do samog kupališta vodi makadamska cesta. Iako kupalište nije jednostavno pronaći, očarat će vas svojom ljepotom.

Zarečki krov idealna je lokacija za kupanje, skokove u vodu, šetnju prirodom, pecanje i vaterpolo. Za one avanturističkog duha tu su uređeni brojni smjerovi za sportsko penjanje, a možete se okušati i u penjačkom smjeru Zmija koji uključuje penjanje po stropu pećine i slovi za najtežeg u Hrvatskoj.

Ako ne znate gdje ovog vikenda, upravo smo vam skratili muke – povedite voljenu osobu i uživajte u bistroj vodi, miru, prirodi i pikniku na dekici.