FOTO by Instagram @dujuliee / @oakfins

Putovanja

Zapanjujući europski krajolici koji svojim pejzažom ostavljaju bez riječi

Krešimir Šustić 26. lipnja 2020.

Prirodne ljepote koje morate posjetiti i slikati za uspomenu!

Najljepše stvari na putovanjima su magični i zapanjujući pogledi koji nas ostavljaju bez riječi i urežu nam se duboko u sjećanje, te nas prate do kraja života.

Europa slovi kao jedan od najljepših kontinenata koji osim bogate povijesti i popularnih građevina, nudi i bogatstvo prirodnih ljepota kojima obiluju razne države.

U nastavku vam donosimo najljepše krajolike koje morate posjetiti i uživo doživjeti čaroban pogled na predivan pejzaž.

Azori, Portugal

Ova skupina od 9 vulkanskih otoka nudi prekrasne krajolike i savršeno je odredište za ljubitelje prirode i planinarenja, smješteno na više od 1400 kilometara od Lisabona.

Galešnjak, Hrvatska

Otok ljubavi, smješten je u Lijepoj našoj, nekoliko kilometara od grada Zadra, a poznat je i kao Kupidov otok, te je jedini na svijetu s oblikom srca, zbog čega je uistinu poseban.

Bonifacio, Francuska

Jedan od najljepših otoka u Europi sa simpatičnim stanovnicima i očaravajućim pejzažom, smješten je na francuskoj obali, a savršen je za ljubitelje netaknute prirode, plaža, povijesti, mora, sunca i plavog neba.

Toskana, Italija

Jedna od najljepših regija susjedne nam Italije, bogata je vinogradima, stazama čempresa, gastronomskom ponudom i predivnim poljima lavande koji čine magičan krajolik.

The Faroe Islands, Danska

Danski otoci smješteni su između Škotske i Islanda, a sa svojih 1400 kilometara kvadratnih očuvane prirode koja se prostire kroz 18 otoka, savršeni su za ljude koji vole niske temperature i bogat svijet flore.

Meteora, Grčka

Samostani koji izgledaju kao da vise s neba, najviše su mjesto na svijetu pravoslavne religije do čijeg vrha se može doći jedino stubama, što uistinu zvuči iscrpljujuće.

The Mont Saint-Michel, Francuska

Ovaj otok je jedan od najposjećenijih spomenika u Francuskoj, nakon Eiffelovog tornja, a broji svega 40 stanovnika, no idealan je za jednodnevni izlet popraćen odličnom gastronomskom ponudom.