FOTO by Oysho

Obuća

Zaljubljeni smo u papuče/čarape kakve su plele naše bake!

Viktoria Mikulić 07. siječnja 2022.

Jer bake ipak znaju najbolje…

Sjećam se kako me baka iza škole u hladnim zimskim danima čekala s novim vunenim papučama koje je plela tjednima u svojoj omiljenoj stolici na ljuljanje, samo kako bi meni bilo toplo. Potrudila se da budu u boji ili dezenu koji mi se sviđa.

Uvijek mi je govorila kako sva hladnoća ide od nogu i ako se ne želim prehladiti , u svoja četiri zida ne smijem biti bosa. Drugim riječima, sugerirala je da odjenem njezine tople papuče, a baku se jednostavno mora slušati. Dan danas sam sačuvala jedan par koji planiram uokviriti kako bi me uvijek podsjećao na te bezbrižne dane.

Unuci su za bake nešto neprocjenjivo i nikada im nije teško učiniti sve što je u njihovoj moći samo kako bi bili sretni.

Nažalost, ta tradicija s pletenjem se baš i nije održala i općenito kao da se izgubila ona čar takvih aktivnosti i hobija. Preokupirani obvezama, oni stariji danas ne stignu toliko vremena posvetiti ovakvim tradicionalnim radnjama u kojima su jednako uživali mališani i odrasli.

Srećom, možemo ih nabaviti. Neki od brendova prepoznali su vrijednost čarapa papuča i u svoj asortiman uvrstili par preslatkih modela. Iako to nije ni približno slično kao one od naših baka, vrijedi škicnuti Oysho ponudu.

Njihovi noviteti dolaze s preslatkim pomponima, a čini nam se da ih krase i sićušna srca. Crveno-bijele ili plavo-bijele, na vama je da odaberete favorita za zimske dane. U papučama nam je nekako nezamislivo gledati Netflix serije ili božićni film, no u ovim mekanim čarapama to je itekako izvedivo. Mekane i udobne Oysho papuče/čarape možete pronaći na LINKU, a odlična je vijest da su trenutno snižene za 50% i koštaju 79,90 kuna.