FOTO by Amazon

Zabava

Zaigrajte pijanu jengu! Hoće li i ovoga puta vaša ruka biti mirna?

Antonija Andabak 02. kolovoza 2020.

Ova paprena društvena igra savršeno će se uklopiti za rođendane ili djevojačke/momačke večeri!

Jenga je društvena igra dobro poznata zaljubljenicima i kolekcionarima društvenih igara koji u svoje vrtloge zabave uvlače sve koji dolaze na čašicu dobre zabave i gubljenja pojma o vremenu!

Riječ jenga dolazi od kujenga, koja u svahiliju znači “graditi“, a jenga je izvrstan oblik zabave koji zahtijeva mirnu ruku i strpljenje, što svakako postaje izazov kada dodate malo…alkohola!

Vratit ćemo se na alkohol nešto kasnije, nakon što vas uputimo u klasična pravila igre koja se igra s 54 drvena bloka. Cilj je iz tornja izvlačiti blokove pazeći da se isti ne sruši, a igra završava kada se toranj sruši, dok titulu pobjednika nosi onaj koji je na potezu bio prije rušenja.

I dok je klasična igra namijenjena za uzrast od 6. godina starosti na više, društvena igra koju smo slobodnim stilom nazvali “pijana jenga“, ipak je najprikladnija za odrasle željne dobre zabave uz odgovorno ispijanje alkohola.

Novi zaokret pri gradnji tornja događa se u trenutku izvlačenja drvenih blokova koji su ispunjeni što zadacima, što “naredbama” za ispijanje alkohola, najčešće shootersa ili kako mi volimo zvati “kratkih” pića. Na drvenim blokovima ispisano je 36 zadataka i 18 praznih blokova koji daju priliku igračima sami smisliti zadatak, a da pri tome budu maksimalno kreativni.

Igrači se moraju truditi ne srušiti toranj pri izvlačenju blokova, prateći pritom zadatke opisane na dnu bloka. Isti imaju glatku površinu kako bi lakše izvukli blok, čime igra duže traje. Zadaci uključuju neke od klasičnih zadataka poput “popij sam“, “osoba desno od tebe pije“, “pričaj s naglaskom“, “istina ili izazov“, “odaberi partnera za ispijanje shootersa” itd.

Ova je igra kao stvorena za večernje druženje, djevojačke ili momačke zabave ili pak kao rođendanski poklon! Naručiti je možete na web shopu Amazon po cijeni od 26,99 $.