FOTO by Instagram @bluelagoonis / @guidetoiceland

Zabava

Zagreb će dobiti najveće geotermalno jezero u Europi!

Una Lora Banjac 21. lipnja 2024.

Poznato je da grad leži na bogatim izvorima obnovljive energije

Termalna jezera postaju sve popularnija destinacija za sve ljubitelje najljepšeg spoja prirode i wellnessa. Osim što ovakve lokacije nude opuštanje i relaksaciju, ujedno su i izvor zdravstvenih benefita!

Termalno jezero pruža jedinstveno iskustvo kupanja u prirodno toploj vodi koja je bogata mineralima te blagotvorno djeluje na našu kožu i tijelo, a mi vam s veseljem priopćujemo da će i naš Zagreb uskoro dobiti jedno takvo jezero!

Izgradnja termalnog jezera i lječilišnog kompleksa planirana je na području Blata, a nalazit će se neposredno uz buduću dječju bolnicu i golf igralište.

Ovo će jezero biti najveće geotermalno jezero u Europi, a za posjetitelje će biti otvoreno poput vulkanskog kratera za kupanje!

J. Duval – Zagreb Tourist Board

U Zagrebu je geotermalna energija otkrivena prije više od četiri desetljeća, a poznato je da grad leži na bogatim izvorima ove obnovljive energije. Ipak, samo mali dio kapaciteta se trenutno koristi.

No, situacija se polako mijenja…

Naime, Rudarsko-geološko-naftni fakultet je uz pomoć stručnjaka pripremio potrebnu dokumentaciju za izgradnju bušotina koje će omogućiti eksploataciju ovog vrijednog resursa. 

Bazeni Mladost, atletski stadion i Kineziološki fakultet već koriste geotermalnu energiju za grijanje, a planovi za proširenje sistema su ambiciozni.

U svakom slučaju, ovaj impresivni projekt će učiniti Zagreb još privlačnijom destinacijom za sve one koji traže potpuni odmor za duh i tijelo.

Sigurni smo da će ovo jezero, uz brojne sportske sadržaje, zasigurno privući domaće i strane posjetitelje. Mi jedva čekamo otvorenje!