FOTO by cookingclassy

Iće & piće

Za gledanje blagdanskih filmova pripremite božićne kokice!

Antonija Andabak 22. prosinca 2023.

Idealan božićni snack!

Grickalice su uvijek dobra ideja kada je dobar film u pitanju ili dobar tulum na kojem želite iznenaditi svoje goste. U zapadnim krajevima, ovaj je božićni snack već naveliko poznat i mnogi su pokazali veliki interes za pripremu istog!

Treba Vam oko petnaest minuta za pripremu božićnih kokica koji osim festive okusa i izgleda famozno te pravim dodacima, vrlo atraktivno i prikladno blagdanskom dobu.

Foto: cookingclassy

Treba Vam samo 5 sastojaka i osnovne kuhinjske vještine pa će u ovoj pripremi uživati i djeca! Ovako pripremljene kokice možete zavezati u prozirnu vrećicu i uz kolače donijeti kao mali znak pažnje.

Sastojci

  • 1 veliko pakiranje kokica
  • 200 g bijele čokolade
  • 50g maslaca
  • Pereci
  • M&M bomboni
  • Božićni posip u šarenim tonovima
Foto: cookingclassy

Upute:

ispecite kokice kako inače radite, prebacite ih u veliku zdjelu. Dodajte perece koje možete po želji i izlomiti te M&M bombone u zelenoj i crvenoj boji. Rastopite bijelu čokoladu i dodajte maslac u rastopljenu smjesu dok ista ne bude glatka.

Foto: cookingclassy

Pola rastopljene čokolada prelijte preko mixa kokica i promiješajte te laganim bacanjem sjedinite sve sastojke. Dodajte ostatak rastopljene bijele čokolade u smjesu te lagano promiješajte dva-tri puta. Ne pretjerujte s miješanjem.

Grickalice ravnomjerno ukrasite posipom prije nego se smjesa od rastopljene bijele čokolade stisne.

Foto: cookingclassy

Uživajte u gledanju filmova ili božićnom partiju na kojem će ovaj snack pobuditi pravo zanimanje, što vizualno što okusom!