Poznati

Yesterday – film koji je izbrisao Beatlese s lica zemlje!

Engineer 19. lipnja 2019.

Genijalan film s Ed Sheeranom čiji je život glavna inspiracija filma

Zamislite da ste pjevač s osrednjom karijerom i lagano shvaćate da vam je život potpuni promašaj. I onda jedno jutro, kada guglate riječ “Beatles” jedini rezultati pretraživanja su “kornjaši“.

Isprva vas hvata panika što se to događa, ali malo po malo postaje vam jasno da nitko nije čuo za pjesme “Love Me Do“, “Yesterday” ili “I Want to Hold Your Hand“, pa odlučite okušati svoju sreću s plagijatorskom karijerom.

Nakon što ljudi čuju “vaše pjesme” nastaje ludnica i vi preko noći postajete najpopularniji glazbenik.

Jedan od glumaca je Ed Sheeran koji u filmu glumi samog sebe, tj. rock zvijezdu koja je sretna što je upoznala kolegu koji stvara odličnu glazbu. Još k tome ako se prisjetimo kako je i Ed Sheeran od anonimnog pjevača preko noći postao zvijezda vidimo mnogo zanimljivih stvari s kojim se scenarist Richard Curtis poigrao.

“Ovo je film o prosječnom glazbeniku koji preko noći postaje zvijezda, zahvaljujući nesreći koja mu se dogodila. U filmu sam trebao “otkačenu” rock zvijezdu koja će glumiti “otkačenu” rock zvijezdu i osim same uloge, u Ed Sheeranu sam dobio inspiraciju koja je tema cijelog filma – “od „klošara“ do zvijezda”. Iako je i Harry Styles bio u konkurenciji, izbor je pao na Ed Sheerana” – uz smijeh je izjavio scenarist Richard Curtis.

“Mislim da je najveći faktor moje uloge bio što sam u vrijeme snimanja filma održavao turneju i Richard je mogao iskoristiti scene s koncerata koje su bile spektakularne. Imam najbolju publiku koja bi kroz svoju emociju na koncertu uvelike pridonijela kvaliteti filma. Možda je to bio i razlog moje uloge u filmu, ali i da nisam dobio ulogu ja bih im dopustio da uzmu neke scene s mog koncerta, jer sam dobar momak” – uz šalu se nadovezao popularni pjevač.

Sinoć u Kaptol Boutique Cinema održana je premijera filma Yesterday. Publika se mogla uvjeriti kako bi svijet izgledao da svi zaborave na muziku The Beatlesa.

Unatoč „gubitku“ The Beatlesa atmosfera nakon premijere je bila odlična što pokazuje da se film svidio gledateljima među kojima su bili i Končić Renata, Moser Sara, Puškarić Petar, Rogić Dino te Paola Valić.

Odlična radnja, Ed Sheeran i Beatlesi dovoljan su razlog da svatko pronađe nešto za sebe te da uz obitelj ili prijatelje uživa u prići koja je inspirirana životom poznatog pjevača. Ako vas nakon pogledanog trailera bude zanimalo kako se stvar odvila i dali je prevara otkrivena rezervirajte termin u kinima i pogledajte ovaj genijalan film.

###

Film u hrvatska kina stiže 27.6.2019.