FOTO by IMDb

Film

X-Files: nova serija koja je obilježila SF devedesetih

admin 21. ožujka 2022.

Sjećate se jezivih slučajeva Muldera i Scully

Ako ste od sredine 90-ih do ranih 2000-ih imali problema s neobjašnjivim pojavama ili velikim zavjerama nije bilo boljeg dvojca kojeg možete pozvati u pomoć od agenata Foxa Muldera i Dane Scully. Njihovi slučajevi doveli su do toga da X-Files postane jedna od najgledanijih serija s kraja prošlog stoljeća.

Širi se informacija da je nova X-Files serija trenutno u razvoju i da ćemo uskoro opet gledati nove epizode misterioznih slučajeva. Iako su detalji o ovoj seriji još nepoznati i sve je još u vrlo ranoj fazi razvoja, ali sigurno je, i razumljivo, da glavne zvijezde iz devedesetih David Duchovny i Gillian Anderson neće glumiti u novoj seriji.

Foto: IMDb

Originalni X-Files imao je 11 sezona i prikazivao se na Foxu od 1993. do 2002. godine. Serija prati istrage agenata Muldera i Scully koji često imaju zadatak istražiti čudne pojave koje su obično povezane s nadnaravnim događajima. Scully je laboratorijski tip agentice koja se bavi čistim činjenicama i istraživanjem dokaza, dok je Mulder obično najviše sudjelovao u akciji na terenu.

Serija je od početka do kraja imala jezivu podlogu s elementima horora koji su nas držali u neizvjesnosti. Svi se sjećaju uvodnog intra i pjesme koju smo kao mali stalno fućkali, a koja je također dosta jeziva.

Foto: IMDb

Nova X-Files serija prikazivati će se na Disney+ ili Hulu, ali još se ne zna nikakva konkretna informacija oko termina. Nakon što je od Disney kupio prava od 21st Century Foxa, na njima je da reinkarniraju popularnu seriju i da opravdaju ime i popularnost koju je kroz godine stekla.