FOTO by IMDb

Film

Women Talking – jedan od najuspješnijih filmova jesenskog filmskog festivala 

admin 14. listopada 2022.

Temeljen na knjizi Miriam Toews prikazuje borbu grupe žena za bolji život

Nova drama kanadske redateljice Sarah Polley u kojoj su kompletna glumačka postava žene bit će “vruća roba” u svijetu filma. Mnoge od glavnih glumica već su nominirane za Oscara, a filmski kritičari za njega imaju samo pozitivne komentare.

Women Talking film
Foto: IMDb

Službeni sinopsis za film kaže: “Grupa žena, od kojih se mnoge ne slažu oko ključnih pitanja i stvari, vode razgovor kako bi shvatile način na koji bi zajedno mogle krenuti naprijed te izgradile bolji svijet za sebe i svoju djecu.”

Foto: IMDb

Film je temeljen na romanu “Women Talking” Miriam Toews, a knjiga objavljena 2018., smještena je u menonitsku zajednicu i prikazuje žene kako održavaju tajni sastanak na sjeniku kako bi razgovarale o otkriću da ih muškarci u njihovoj koloniji drogiraju i zlostavljaju.

Women Talking film
Foto: IMDb

Predvodnice većinom ženske glumačke postave su Rooney Mara (he Girl with the Dragon Tattoo), Claire Foy (The Crown), Jessie Buckley (The Lost Daughter) i Frances McDormand (Nomadland). U glumačkoj ekipi im se pridružuju i Judith Ivey kao Agata, Emily Mitchell kao Miep Friesen, Kate Hallett kao Autje, Liv McNeil kao Neitje, Shelia McCarthy kao Greta, Michelle McLeod kao Mejal, Kira Guloien kao Anna, Shayla Brown kao Helena i Vivien Endicott Douglas kao Clara.

Foto: IMDb

Prije dva dana izašao je i trailer

Film “Women Talking” premijerno će biti predstavljen javnosti 2. prosinca i nadamo se da će opravdati naša očekivanja.